Eerste elftal

Ugalde-som verwart Chef Sport Telegraaf: "Raadsel dat FC Twente schulden niet afbetaalt"

Ugalde-som verwart Chef Sport Telegraaf: "Raadsel dat FC Twente schulden niet afbetaalt"

FC Twente heeft deze transferperiodes al twee spelers aangetrokken via een transfersom. Youri Regeer kwam voor iets minder dan één miljoen euro over van Ajax, Younes Taha kwam voor iets meer dan één miljoen euro over van PEC Zwolle. Binnenkort zal Manfred Ugalde toegevoegd worden aan dit rijtje.

De 21-jarige spits komt over van City Football Group. Er wordt vier miljoen euro betaalt voor Ugalde, een bedrag dat FC Twente niet meer uitgaf sinds Luc Castaignos en Dusan Tadic in 2012 voor respectievelijk zes en 5,5 miljoen euro werden aangetrokken. Het bedrag zal flink uitgesmeerd worden over meerdere jaren, waardoor de transfersom toch behapbaar was voor FC Twente. Desondanks leidt de hoge som tot verwarring bij Marcel van der Kraan, Chef Sport van De Telegraaf.

"Het geeft wel aan dat ze weer wat vlees op de bot hebben, al heeft Twente volgens mij nog altijd allerlei schulden bij de gemeente en is het voor sommige mensen een raadsel dat die club toch de schulden niet hoeft af te betalen of geen pogingen doet om daar meer in af te dragen", vertelt Van der Kraan bij de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Het is een vreemde uitspraak van de Chef Sport. FC Twente lost haar schulden af op een nette, systematische manier die lijkt op het aflossen van een hypothecaire lening. Daarnaast gaat er bij uitgaande transfers ook een deel van het geld naar de gemeente. Het is dus niet zo dat FC Twente geen pogingen doet om de schulden zo snel mogelijk af te betalen. In tegendeel zelfs. FC Twente wil snel van de schulden af zijn om bijvoorbeeld weer meer geld te kunnen gaan investeren in spelers en salarissen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties