Eerste elftal

Streuer wil miljoenensprong maken in spelersbudget, maar club blijft voorzichtig

Streuer wil miljoenensprong maken in spelersbudget, maar club blijft voorzichtig

FC Twente draait na de geweldige vierde plaats van vorig jaar weer een prima seizoen. De Tukkers staan vijfde en gaan de play-offs in. Na dit seizoen zullen er veel goede spelers gaan vertrekken en komt er dus een heel ander team te staan. Om een subtopper te kunnen blijven, wordt het spelersbudget, dat bedoeld is voor transfersommen en salarissen, met 500.000 euro per jaar verhoogd.

"Dat gaat gebeuren en dat is nodig ook", vertelt technisch directeur Jan Streuer in gesprek met Voetbal International. "Als je bovenin mee wilt blijven draaien, wordt het anders zeker niet gemakkelijker. Als je kijkt naar het percentage van de begroting dat naar spelers gaat, staat Twente niet zo hoog. De club is ermee bezig om dat aandeel te verhogen."

De begroting van FC Twente bedraagt dertig miljoen euro, slechts twee miljoen euro minder dan AZ. Toch is het verschil in spelersbudget groot. "Het spelersbudget was 8,5 miljoen. AZ zit al op dertien miljoen. Dat is een groot verschil. Wij moeten een slag gaan maken. Dan kunnen we ook betere spelers halen. En wordt de kans groter dat we bovenin kunnen blijven", aldus Streuer.

FC Twente is door het verleden echter wat voorzichtiger geworden op financieel gebied. "Dat proef ik ook wel en dat snap ik ook. Je moet goed kijken waar en hoe je als club toch op een verantwoorde manier vooruit kunt. Waarin zitten de kosten, hoe kun je die terugbrengen, wat kun je doen met je stadion, welke afspraken kun je maken over de schulden? Voorop staat dat je niet meer geld kunt uitgeven dan er beschikbaar is. Maar voor de ontwikkeling van FC Twente moeten we kijken of we die volgende stap kunnen zetten", zegt de technisch directeur.

"Ik denk dat we moeten streven naar een spelersbegroting van rond de twaalf miljoen. Dan kun je meedoen achter Ajax, Feyenoord en PSV. Als we structureel bij de eerste zes willen meespelen, moeten we een sprongetje gaan maken.’ Twente kwam onlangs tot een akkoord met Feyenoord over een verkoop van Ramiz Zerrouki, de transfersom kan oplopen tot acht miljoen euro. Dat bedrag kan de Enschedese club slechts gedeeltelijk herinvesteren", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties