Eerste elftal

Clubiconen blikken terug op kampioenschap 2010: "Heb een paar tranen gelaten"

Clubiconen blikken terug op kampioenschap 2010: "Heb een paar tranen gelaten"

Op 2 mei 2010, vandaag exact dertien jaar geleden, schreef FC Twente geschiedenis. De club uit Enschede won met 0-2 op bezoek bij NAC Breda en pakte daarmee voor het eerst in haar historie de landstitel. Voormalig doelpuntenmachine Jan Jeuring kan zich het kampioenschap nog goed herinneren.

"We zaten in de caravan in Blokzijl naar de wedstrijd te kijken", vertelt Jeuring in gesprek met Gijs Eijsink van Zilver Magazine. "Issy ten Donkelaar was erbij, evenals onze vrouwen. Na afloop hebben we er een dikke borrel op gedronken. En we hebben meteen de caravan versierd. Wat waren we blij."

"Dat hadden we met FC Twente nog nooit meegemaakt", vervolgt Jeuring. "We waren de eeuwige tweede. Of het weer kan gebeuren? Twente heeft het moeilijk. Het is niet eens zeker of we in de eredivisie blijven. De clubs met veel geld staan bovenaan. Ajax haalt spelers van meer dan twintig miljoen. Dat zal hier nooit meer kunnen. Maar... zeg nooit nooit."

Clubicoon Eddy Achterberg zat op dat moment in Salzburg, waar hij actief was als assistent-trainer van Red Bull. "Ik zat met mijn collega Ton Lokhoff voor de televisie. Hij was van NAC en ik van FC Twente. Eén minuut na afloop belde ma Rijvers op en samen met Kees zong ze het lied: 'Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn'."

Achterberg heeft op dat moment een paar tranen gelaten. "Dat ze daar meteen aan dachten, vond ik heel bijzonder. Toen heb ik getelefoneerd met het thuisfront en vervolgens ging het leven weer door bij mijn toenmalige club", aldus Achterberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties