Eerste elftal

Cocu lovend over FC Twente en kruipt in de rol van underdog

Cocu lovend over FC Twente en kruipt in de rol van underdog

Philip Cocu hoopt tegen FC Twente eindelijk de langverwachte overwinning te boeken. Hij nam eind september het stokje over van Letsch en werd in de Grolsch Veste direct getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Woensdag zal er een heel ander Vitesse staan, maar de resultaten zijn nog altijd niet goed. Vitesse heeft al zes keer op rij niet weten te winnen in de eredivisie.

“We spelen en trainen inmiddels op een andere manier", aldus Cocu die zijn ploeg grote stappen heeft zien maken. "Vanwege de beperkte tijd lieten we toen eerst nog de organisatie staan. De afstand met hoe we momenteel spelen is wel groot. We hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Dat zie je terug in de speelwijze, die de spelers nu goed begrijpen, en hoe we onszelf presenteren op het veld."

Toch zijn de resultaten nog altijd niet goed. "Uiteindelijk hebben de spelers en het team het wel nodig om de stabiliteit te koppelen aan betere resultaten. Dat is dan ook het streven voor de tweede seizoenshelft. Zeker in thuiswedstrijden. Als dat lukt, dan zal het vertrouwen alleen maar groeien. Dat hebben jonge spelers ook nodig."

Dan over FC Twente, de nummer vier op de ranglijst. Cocu weet dat het een pittige opgave gaat worden op de Tukkers te verslaan. “Hun elftal is heel stabiel, solide en goed georganiseerd. De negen tegengoals zijn geen toeval; ze geven amper wat weg. Daarbij hebben ze ook veel scorend vermogen. Ze beschikken over snelheid en creativiteit op de flanken en hebben met Ricky van Wolfswinkel een ervaren en slimme spits."

"En ook het middenveld is in balans, waardoor ze makkelijk voetballen. Ze hebben vertrouwen en doen het uitstekend. Aan ons de taak om te kijken of we dat kunnen verstoren en een resultaat kunnen boeken. Daar zullen we vol voor gaan. Het wordt een zware kluif, maar het geloof is absoluut aanwezig", aldus de trainer op de clubpagina van Vitesse. Net als Jans kan Cocu beschikken over bijna alle spelers. Hij mist alleen doelman Kjell Scherpen die afgelopen weekend een rode kaart kreeg. Daan Reiziger zal hem vervangen. Jans mist alleen Wout Brama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties