Eerste elftal

Column | Boschker: Van gevierde held tot chef washok?

Column | Boschker: Van gevierde held tot chef washok?

Ik moest even de datum checken toen René Wagelaar maandag wereldkundig maakte dat Sander Boschker de opvolger van Jacob Malki moet gaan worden als materiaalman van FC Twente. Sander Boschker, bekerheld, en levende legende als de nieuwe baas van het washok? Dubbel check. Nee, 1 april was al ruimschoots gepasseerd. Een verlate 1 aprilgrap dan? Hoewel Wagelaar (Ajacied, maar in slechte tijden even niet) wel vaker rare dingen zegt, is dit geen nieuws om zomaar de wereld in te slingeren.

Het duurde niet lang of de eerste reacties op WhatsApp, Twitter en Instagram stroomden binnen. Hoe durft Wagelaar dit te beweren? Malki moet blijven en Boschker weet niet eens hoe een wasmachine werkt. Onzinverhaal! Iedereen was zijn of haar ei weer kwijt en dacht met een gerust hart te kunnen gaan slapen. Tot het moment, nog geen twaalf uur later, dat FC Twente op de website kopte dat Boschker na dit seizoen gaat stoppen als keeperstrainer van FC Twente.

Noodgedwongen, zo leek het, want vanaf het seizoen 2024/25 zijn de keeperstrainers van alle eredivisieclubs verplicht om het diploma Goalkeepercoach 3 op zak te hebben. Dit papiertje had de recordhouder met 562 officiële wedstrijden in het shirt van FC Twente nog niet op zak. Boschker was al wel begonnen, maar besloot toch om de cursus te staken. De reden zette hij er niet bij en dat zorgde weer voor de nodige speculaties. Is Boschker niet gemotiveerd genoeg om de cursus af te ronden en door te gaan als keeperstrainer? Is de cursus te zwaar? Allemaal vragen waar alleen Boschker een antwoord op heeft. Net als de vraag of hij de nieuwe materiaalman gaat worden.

Column | Boschker: Van gevierde held tot chef washok?
Boschker in tranen na het binnenhalen van de titel in 2010.

In het persbericht zei Bruggink het besluit van Boschker om te stoppen met de cursus te respecteren. Hij zei daar ook bij dat Boschker wel behouden moet blijven voor de club. In welke rol, daarover zijn Bruggink en Boschker in gesprek. Ik ben geen rekenwonder, maar één plus één is ook hier nog altijd twee. Malki is pensioengerechtigd en al 27 jaar in dienst. Handen af van Malki! Dat was mijn eerste reactie. Jacob is óók een clubicoon, maar dan op zijn eigen manier. Alle spelers die terugkeren in de Grolsch Veste vliegen als eerste hem om de nek. Malki is veel meer dan een materiaalman. Hij is een vertrouwenspersoon die nederig, in de luwte en vol liefde zijn taken vervuld. Maar hoe graag hij zelf ook door wil, ooit zal er een vervanger worden aangesteld. Maar door Sander Boschker?

De man die jarenlang bulderend achter de verdedigers stond. De man die er persoonlijk voor zorgde dat FC Twente in 2001 de beker won. De man die onder de lat stond toen FC Twente in 2010 de eerste titel pakte en daarna zijn tranen de loop liet in de kleedkamer. De man die behoorde tot de WK-selectie van Oranje in 2010. De man die is vereeuwigd door middel van een standbeeld bij de ingang van de Grolsch Veste. Gaat dit clubicoon dadelijk de wasjes draaien en de shirtjes klaarleggen voor de artiesten van nu? Van gevierde held tot chef washok? Ik kan me er geen voorstelling bij maken, maar die keuze ligt bij Sander zelf.

Linksbuiten

Stelling: Iemand met een status als Sander Boschker moet geen materiaalman (willen) worden. Laat je mening achter in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties