Eerste elftal

Complimenten voor Oosting na 'stoere keuze' in de Conference League

Complimenten voor Oosting na 'stoere keuze' in de Conference League

FC Twente heeft met Daan en Mats Rots voor het eerst sinds 2018 weer twee broers in de eerste selectie die beide speelminuten hebben gemaakt. Daan Rots (22) is op dit moment de rechtsbuiten van het team en Mats (17) mocht vorige week donderdag debuteren in de Conference League wedstrijd tegen Riga FC. De keuze van Oosting om de piepjonge Rots te laten debuteren in deze wedstrijd kan op respect rekenen van Leon ten Voorde.

"Ik vond het wel heel stoer dat de trainer hem er donderdag inzette op een moment dat de wedstrijd nog niet gespeeld was bij een 2-0 stand. Je kan dat als trainer heel veilig bij een 4-0 voorsprong doen, maar Oosting bracht achterin en in de as twee jonge jongens bij een stand van 2-0. Dat vond ik wel stoer van Oosting", aldus de clubwatcher bij De Ballen Verstand.

Op dit moment is Mats de derde keuze op de linksbackpositie achter Gijs Smal en Joshua Brenet. Laatstgenoemde is normaliter de rechtsback, maar door de blessure speelt hij nu aan de linkerkant en kan Sampsted zijn minuten maken op rechts. Maar wat moeten we verwachten van Mats? Gaat Oosting hem vaker brengen? "Mats gaat dit seizoen ongetwijfeld zijn minuten maken", reageert Ten Voorde overtuigd. Of dat ook al deze week gaat gebeuren in Riga? "Dat ligt aan het wedstrijdverloop. Er kunnen blessures vallen waardoor je hem nodig hebt."

Dan volgt er een mooi verhaal over het middelste broertje, de enige die geen profvoetbal speelt. "Ik hoorde dat het middelste broertje, die speelt in het eerste van SV Grol, aan de trainer had gevraagd of hij de training over mocht slaan omdat Oosting vooraf had gezegd dat de kans aanwezig was dat Mats zou gaan debuteren. En dat mocht. Het is toch geweldig dat je daar zit als familie en dat je twee broers in het eerst in de Grolsch Veste staan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties