Eerste elftal

Cuco Martina komt Staring en Boere versterken in jacht op promotie naar eredivisie

Cuco Martina komt Staring en Boere versterken in jacht op promotie naar eredivisie

NAC Breda heeft zich de afgelopen tijd versterkt met een aantal oud-spelers van FC Twente. Begin januari werd Casper Staring overgenomen van de Tukkers. Drie weken later haalde de club Tom Boere naar Breda. Naast een oud-middenvelder en -aanvaller heeft NAC zich nu ook versterkt met een oud-verdediger van FC Twente: Cuco Martina.

Cuco Martina werd in 2013 door FC Twente overgenomen van RKC Waalwijk voor 350.000 euro. Twee jaar later werd hij voor 1,5 miljoen euro verkocht aan Southampton. Na avonturen bij Everton, Stoke City en Feyenoord zat Martina medio 2020 zonder contract. Na anderhalf jaar vond hij een nieuwe club: Go Ahead Eagles.

Daar speelde hij vorig seizoen. De 33-jarige verdediger zou misschien blijven, maar verdween daarna van de radar. Na een half jaar zonder club gaat hij nu spelen bij NAC Breda. Hij heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen met de optie voor nog een jaar. Martina kijkt ernaar uit. "Ik hoop met mijn ervaring dit jonge team de kunnen steunen en daarmee ook de club te helpen in de volgende stappen", vertelt hij op de officiële website van NAC Breda.

Het wordt nog een hele uitdaging om dit seizoen promotie te bewerkstelligen met NAC. Momenteel staat de nieuwe ploeg van Martina elfde. Klinkt niet best, maar het valt nog te bezien. Omdat Jong AZ op de zevende plek staat mag de nummer negen van de ranglijst op dit moment meedoen aan de play-offs voor promotie/degradatie. De achterstand op nummer negen Telstar is momenteel één punt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties