Oud-spelers FC Twente

Tom Boere heeft droomtransfer te pakken: "Het is er eindelijk van gekomen"

Tom Boere heeft droomtransfer te pakken: "Het is er eindelijk van gekomen"

Tom Boere is de nieuwe spits van NAC Breda. De voormalig aanvaller van onder andere Top Oss, FC Twente en Cambuur Leeuwarden heeft een contract getekend voor tweeënhalf jaar tot medio 2025. Hij komt over van Cambuur, de club waar hij afgelopen weekend nog speelminuten maakte als invaller. Toch heeft de club in degradatienood besloten hem te laten gaan.

Voor Boere is de transfer naar NAC een soort van thuiskomen. Hij is geboren en Breda waar ook veel familie en vrienden wonen. “Ik kijk er al jaren naar uit om voor NAC te mogen spelen en het is er nu eindelijk van gekomen. Veel van mijn familieleden wonen in Breda en ik ben er geboren. Als bijna vanzelfsprekend voel ik sterke connectie met de stad en de club. Ik zie er naar uit om het shirt van NAC te dragen en te spelen in het Rat Verlegh Stadion", aldus de 30-jarige aanvaller op de clubwebsite van NAC.

In de Keuken Kampioen Divisie hoopt hij weer het oude niveau aan te kunnen tikken. Scoren bij Cambuur Leeuwarden ging Boere niet goed af. In 37 wedstrijden trof hij maar zes keer het doel. Zijn beste tijd kende de spits bij Top Oss waar hij 34 keer scoorde en 6 assists leverde in 39 wedstrijden.

Het leverde hem in 2017 een transfer op naar FC Twente waarvoor hij 71 officiële wedstrijden speelde. Hierin scoorde hij 23 keer en gaf hij 10 assists. Na het vertrek bij FC Twente speelde hij achtereenvolgens voor KFC Uerdingen, Türkgücü München, SV Meppen en Cambuur Leeuwarden. Nu mag hij bij NAC, waar hij teamgenoot wordt van Casper Staring, bewijzen dat hij het scoren niet is verleerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties