Eerste elftal

Cultheld Heubach geïnteresseerd in rol bij FC Twente

Cultheld Heubach geïnteresseerd in rol bij FC Twente

Jeroen Heubach speelde bijna zijn hele carrière voor FC Twente en was later ook nog (assistent-)trainer in de jeugd van de club. Tegenwoordig is hij hoofdtrainer van derdeklasser GVV Eilermark uit 'zijn' Glanerbrug. Heubach ziet zichzelf in toekomst nog graag bij FC Twente werken en spreekt zich daar ook openlijk voor uit.

Als Heubach het hoofdtrainerschap bij GVV Eilermarkt goed bevalt, overweegt hij wellicht een cursus te doen bij de KNVB. Echter: "Hoofdtrainer van FC Twente zal ik nooit worden, misschien ooit assistent", vertelt de 49-jarige cultheld van FC Twente in gesprek met RTV Oost. "Tegenwoordig werk ik met jongeren. Zo'n rol lijkt me ook wel wat bij FC Twente, bijvoorbeeld als begeleider van jonge spelers op weg naar de top. De deur blijft altijd open, maar het ligt eraan wat ze willen en hoe."

Erg ingewikkeld maakt Heubach het allemaal niet als trainer. "Een bespreking duurt geen half uur en ik ben geen trainer met laptops. Mijn assistent Mario doet veel met de laptop, het zit mij in mijn hoofd wat ik wil. Ik bespreek de training wel, maar ben geen trainer die alles bijhoudt op de laptop. Ik kan een bespreking doen van een half uur en dan kan de wedstrijd na twee minuten anders zijn. En dan? Wat heb je dan aan die bespreking gehad? Je kunt ook vijf minuten praten, laten zien wat je graag wilt en wat de jongens moeten laten zien. Zo simpel", zegt Heubach onder andere. Bekijk hieronder de hele reportage van RTV Oost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties