Eerste elftal

Cynisch toegejuichte Cillessen blundert bijna weer en steekt hand in eigen boezem

Cynisch toegejuichte Cillessen blundert bijna weer en steekt hand in eigen boezem

Na geblunderd te hebben tegen Vitesse en sc Heerenveen beleefde Jasper Cillessen vrijdag wederom geen mooie avond. De goalie van NEC Nijmegen blunderde niet, al kwam hij tweemaal goed weg, maar kreeg wel vier treffers om de oren in De Grolsch Veste: FC Twente won met 4-0 door goals van Václav Cerny, Virgil Misidjan (tweemaal) en Ricky van Wolfswinkel.

Ook de supporters van FC Twente wisten dat Cillessen niet in de beste fase van zijn carrière zit en probeerden hem al vanaf het begin van de wedstrijd zenuwachtig te maken. Bij elke balaanraking van de doelman werd hij cynisch toegejuicht. Na de 2-0 kreeg hij bijna een gegooide beker bier tegen zich aan, waar hij scheidsrechter Danny Makkelie duidelijk op attendeerde. Hierna werd de wedstrijd gestaakt. De aanhang van FC Twente was niet blij met de actie van Cillessen en maakte hem nog meer belachelijk: "Jasper in Oranje!" werd meermaals gezongen door de supporters.

Tweemaal kwam Cillessen goed weg. Eén keer blokte Manfred Ugalde zijn uittrap, waarna de bal voorlangs ging. In de tweede helft wist Misidjan ook bijna een uittrap van hem te blokken. "Bij Ugalde wacht ik lang om te voetballen. Hij blokt hem, daar kom ik goed weg", reageert de keeper tegenover ESPN. Bij Misidjan: "Je moet de marges opzoeken om te blijven voetballen en dat proberen we. Volgens mij komt die bal daarna best aardig aan." Hij ziet de beelden en reageert toch iets voorzichtiger. "Het gaat net goed."

Vindt Cillessen dat hij revanche heeft genomen na zijn geblunder van de laatste weken? "Nee, als je er vier tegen krijgt is dat geen lekkere avond. Ik heb betere fases in mijn carrière gehad, daar moet ik even doorheen. Ik moet het een plek geven en wedstrijden spelen. Volgens mij heb ik tegen FC Twente ook een aantal reddingen gehad, maar uiteindelijk ga je er 4-0 vanaf. Maar ik maak te veel fouten de laatste tijd, dat klopt", besluit de 34-jarige doelman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties