Eerste elftal

Daan Rots houdt broertje Mats onder de duim: "Dan heeft-ie praatjes"

Daan Rots houdt broertje Mats onder de duim: "Dan heeft-ie praatjes"

Bij FC Twente spelen de broers Daan en Mats Rots samen. De 22-jarige Daan speelt al enkele jaren in het eerste elftal, de zeventienjarige Mats speelde vorige week zijn eerste officiële wedstrijd voor FC Twente. Daan en Mats verschillen van karakter. Daan, die van nature een betere mentaliteit heeft dan Mats, probeert zijn broertje veel te helpen.

"Ik ben het meest energiek", zegt de rechtsbuiten in gesprek met TC Tubantia. "Als Mats zin heeft, dan heeft-ie praatjes. Maar als het hem niet aanstaat, zegt hij niks. Ik zeg wel eens tegen hem dat hij soms best wat meer van zich af mag bijten. Laatst gleed-ie uit op de training en als je net komt kijken, word je gedold en aangepakt. Je moet als jongste van het team ook niet te veel roepen, maar af en toe mag het wel wat feller."

Mats is ook een beetje een dromer. "Ik straal wel een beetje gemakzucht uit, ja. Of ik thuis wel eens de stofzuiger pak? Haha… als mijn ouders niet thuis zijn wel. Een lapzwans? Een beetje", geeft de linksback eerlijk toe. Daan reageert. "Een beetje? Dan ben je wel eerlijk, zeg."

"We zaten allebei op de Johan Cruyff Academy. Het verschil is dat ik er nog op zit en het af wil maken en hij stopt er mee in het eerste jaar. Nou weet ik wel, dat hij al op jongere leeftijd bij de eerste selectie zat, waardoor het lastiger is te combineren, maar toch. Mats heeft nog nooit meegemaakt dat het een keer minder gaat. Ik heb in de opleiding twee keer ervaren dat er echte twijfels waren of ik wel kon blijven. Daardoor weet ik wat ik ervoor moet doen als het een keer minder gaat."

"Ik werd juist vaak vervroegd doorgeschoven", zegt Mats. "Ik weet waar ik voor moet oppassen en wat mijn valkuilen zijn. Als het een keer minder gaat, moet ik mentaal niet in die dip blijven hangen. Wat ik van Daan graag zou willen hebben? Zijn mentaliteit."

"We praten daar tijdens onze ritjes naar de training ook veel over", geeft Daan aan. "Ik zeg wel eens: schop maar eens iemand figuurlijk over de boarding. Als je in een duel bent met Ricky van Wolfswinkel, hoef je echt niet je poot terug te trekken. Dat gaat wel steeds beter. Vorig seizoen stond hij nog wel eens te slapen op een training en liet hij veel te makkelijk een man uit zijn rug vertrekken. Of ik dan boos ben? Dat niet, maar ik zeg het hem daarna wel." Mats geeft toe dat hij dat op het moment zelf moeilijk vindt om te accepteren, maar weet dat zijn broertje het goed bedoelt. Daan besluit: "Als ik het bespreek, gaat hij er in elk geval over nadenken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties