Eerste elftal

"Dan kan FC Twente echt een stap zetten naar de vierde club van Nederland"

"Dan kan FC Twente echt een stap zetten naar de vierde club van Nederland"

FC Twente is financieel zeer sterk bezig. De club heeft de zaakjes simpelweg goed op orde. De schuldenlast, die momenteel 48 miljoen euro bedraagt, wordt netjes afgelost. Zolang FC Twente het aflossen van de schulden voor elkaar heeft, is er niks aan de hand. De club kan zo weer écht de vierde club van Nederland worden.

Onderzoeker Job Gulikers dook in de financiën van FC Twente. Hij voorspelt een mooie toekomst voor de club. "Met het huidige beleid voorzie ik daarin geen problemen, aangezien de kosten en opbrengsten in balans zijn gebracht en de grootheidswaanzin plaatsgemaakt heeft voor realisme", vertelt hij tegenover TC Tubantia.

Gulikers heeft dan ook complimenten over voor de huidige directie. Hij vindt het jammer dat Paul van der Kraan na dit seizoen vertrekt als algemeen directeur. "De nieuw te vormen directie doet er daarom verstandig aan de ingeslagen weg te vervolgen en de lessen die de club geleerd heeft uit het verleden goed in de oren te knopen. De kunst is dit vol te houden."

Gulikers merkt dan ook op dat FC Twente in potentie de vierde club van Nederland is. "Een club als AZ heeft lang niet dat achterland van FC Twente. Zij hebben van het transferbeleid hun businessmodel gemaakt en dat doen ze heel erg goed. Bij FC Twente worden ze daarin nog belemmerd, omdat ze een groot deel van de transferopbrengsten moeten afstaan aan andere partijen. Als je daar vanaf bent, kun je echt een volgende stap zetten", besluit de onderzoeker die eerder werkzaam was bij de KNVB.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties