Eerste elftal

Databedrijf: Titelkansen FC Twente meer dan verdubbeld, Feyenoord topfavoriet

Databedrijf: Titelkansen FC Twente meer dan verdubbeld, Feyenoord topfavoriet

FC Twente heeft vijf punten overgehouden aan de reeks waarin het drie wedstrijden speelde in slechts acht dagen tijd. De ploeg van Ron Jans begin met een verrassend eenvoudige overwinning op FC Utrecht, maar speelde vervolgens uit bij Vitesse en thuis tegen Feyenoord gelijk. Na 19 speelronden staat FC Twente nu op de vijfde plek met zes punten minder dan koploper Feyenoord.

Ron Jans hoopte voor de start van de reeks van drie wedstrijden op 9 punten, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met 5. Met name het puntverlies in Arnhem was onnodig. Toch heeft de ploeg volgens de data van FiveThirtyEight nu meer kans om kampioen te worden dan aan het begin van de maand.

Begin januari werden de kansen op een tweede titel geschat op 2 procent. Op 30 januari is de kans meer dan verdubbeld naar 5 procent. Nog altijd niet veel, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en dromen mag. De ploeg die nu het meest kans heeft op de titel is Feyenoord met 52 procent. Begin januari was dit nog Ajax met 41 procent. De Amsterdammers hebben volgens FiveThirtyEight nu nog maar 26 procent kans op de titel te grijpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties