Eerste elftal

De Speld | Van 't Schip woest: "Spelers zaten met hun hoofd al bij de nederlaag tegen FC Twente"

De Speld |  Van 't Schip woest: "Spelers zaten met hun hoofd al bij de nederlaag tegen FC Twente"

Officieel kan Ajax FC Twente nog passeren op de ranglijst, maar die kans is nihil. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat tussen FC Twente en Ajax opgelopen tot vijftien punten. Daarnaast hebben de Tukkers ook een veel beter doelsaldo dan de Amsterdammers die zondag keihard onderuit gingen tegen aartsrivaal Feyenoord. In De Kuip werd het maar liefst 6-0 en Ajax had een beschamende xG (expected goals) van 0.01.

Volgens het satirische De Speld is Ajax-trainer, en voormalig FC Twente-trainer, John van 't Schip een dag na de nederlaag nog altijd woest. "De groep was totaal niet gefocust. Volgens mij zaten ze met hun hoofd al bij de nederlaag tegen FC Twente. Feyenoord had een plan. Die waren met déze wedstrijd bezig. Maar bij ons stonden ze al te mijmeren hoe ze volgende week overlopen gaan worden door Sadílek, Vlap en Steijn. Op die manier ga je niet winnen."

"Op dit niveau speel je elke zondag een wedstrijd. Loodzwaar natuurlijk, de kalender zit propvol, maar dit is wel het niveau waarop we willen spelen. Dan wil ik dat ook terugzien op het veld. En dan moet je niet al bezig zijn met de vraag of Van Wolfswinkel er volgende week drie of vier gaat maken. Dat zien we dan wel weer."

De wedstrijd Ajax - FC Twente wordt komende zondag afgetrapt om 16:45 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties