Eerste elftal

Derksen overtuigd: Streuer de ideale technisch directeur voor Ajax

Derksen overtuigd: Streuer de ideale technisch directeur voor Ajax

De crisis bij Ajax lijkt met het ontslag van Sven Mislintat z'n hoogtepunt te hebben bereikt. De technisch directeur kreeg afgelopen zomer een zak met daarin 115 miljoen euro en moest Ajax weer terugbrengen naar de top. Het avontuur duurde in totaal vier maanden alvorens hij onder grote druk van de achterban uit zijn functie werd ontheven. De vraag is met wie Ajax nu op de proppen gaat komen als vervanger. Johan Derksen weet nog wel een geschikte kandidaat.

"Ik denk nu Van Gaal het niet doet, Jan Streuer van FC Twente de ideale man is", aldus Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Die heeft die functie bij Shakhtar Donetsk, Vitesse, FC Twente en bekleedt. Hij heeft heel veel spelers gehaald en FC Twente weer helemaal teruggebracht. Hij is nu Bruggink aan het opleiden, maar die kan zo weg. Dan heb je meteen morgen een goede technisch directeur met heel veel ervaring." Of dat klopt valt nog te bezien aangezien Streuer heeft aangegeven minimaal tot 1 februari bij FC Twente te blijven.

René van der Gijp denkt ook dat het aanstellen van Streuer als td van Ajax een goed plan is. "Ik vind Johan z'n idee prima. En dan zeg je dat Streuer al 72 is, maar Van Gaal is 74, Hiddink is 76 en Dick (Advocaat) is ook 74." Andere namen zoals Ronald de Boer en Frank Rijkaard schiet Van der Gijp direct af wegens gebrek aan ervaring. "Je kan een Rijkaard geen technisch directeur maken. Die Streuer doet dat al twintig jaar", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties