Eerste elftal

Derksen snapt frustraties slaande Berghuis en legt uit waarom

Derksen snapt frustraties slaande Berghuis en legt uit waarom

René van der Gijp heeft vol verbazing naar de beelden gekeken van het moment waarop de stoppen doorsloegen bij Steven Berghuis. Dit gebeurde na de wedstrijd FC Twente - Ajax, vlak voordat de Ajax-aanvaller in de spelersbus wilde stappen. Na een opmerking door een supporter ging hij door het lint en haalde hij hard uit. Onbegrijpelijk, zo vindt oud-prof Van der Gijp die dit zelf nooit zou hebben gedaan.

"Dit zit totaal niet in mij. Het zou bij mij in de verste verte niet opkomen om een jongen bij een bus een knal voor zijn kop te geven. Dat zit er bij mij gewoon niet in", aldus Van der Gijp bij Vandaag Inside. Johan Derksen denkt wel te weten waar de frustraties vandaan kwamen.

"Hij stond niet in de basis en heeft dan de tering in. Dan worden ze weggespeeld bij zijn oude club. Hij wordt uitgejouwd en dan staat er zo'n vent achter een hek te schreeuwen tegen hem. Het is helemaal fout, maar het is een opeenvolging van irritaties. En dan gedraagt hij zich uitermate onprofessioneel. Want als voetballer moet je bestand zijn van alles wat er van die tribunes afrolt. En dat is niet vleiend, dat weet je."

Van der Gijp denkt even terug aan een situatie die hij zelf meemaakte als speler. "Toen ik met PSV bij ADO moest spelen, weet je wat er toen bij de bus stond? Die moest je ook niet even tegenkomen in een steegje, als je alleen was. Die riepen de meest afschuwelijke dingen. Dan pakte je toch je lunchpakketje en ging je achterin de bus zitten. Wat kan jou dat nou schelen?", besluit hij stoïcijns als altijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties