Eerste elftal

Deze voormalig Twente-speler doet mee aan de prestigieuze Copa América

Deze voormalig Twente-speler doet mee aan de prestigieuze Copa América

Naast het Europees kampioenschap is het deze zomer ook weer tijd voor de Copa América, de Zuid-Amerikaanse equivalent van het EK. Dit jaar wordt het prestigieuze eindtoernooi niet georganiseerd in Zuid-Amerika, maar in de Verenigde Staten. Zoals wel vaker zijn er landen uit Noord-Amerika en Midden-Amerika uitgenodigd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

Zoals altijd nemen de tien landen deel die bij de CONMEBOL aangesloten zijn: Argentinië, Brazilië, Uruguay, Chili, Colombia, Peru, Ecuador, Venezuela, Bolivia en Paraguay. Voor deze editie zijn ook Jamaica, Mexico, de Verenigde Staten, Panama, Canada en Costa Rica uitgenodigd. Eén voormalig FC Twente-speler neemt deel aan de Copa América en dat is Manfred Ugalde.

Natuurlijk is Ugalde weer opgeroepen voor Costa Rica. De man van de uitgaande recordtransfer van FC Twente bedankte lange tijd voor de nationale ploeg vanwege ruzie met de bondscoach, maar na diens vertrek is Ugalde basisspeler bij zijn land. De 22-jarige spits kende een goede voorbereiding op de Copa América: vorige week gaf hij in een oefeninterland tegen Saint Kitts en Nevis een assist in een 4-0 zege, bij de 0-3 overwinning op Grenada was Ugalde goed voor één goal en twee assists.

Ugalde heeft bepaald geen goed halfjaar achter de rug bij Spartak Moskou. Hij maakte geen enkele competitiegoal. Richting de Copa América heeft hij vertrouwen getankt. Nu moet hij het ook laten zien tegen de betere tegenstanders: Costa Rica zit in een lastige poule met Brazilië, Colombia en Paraguay. Costa Rica speelt op dinsdag 25 juni (03:00 uur Nederlandse tijd) tegen Brazilië, op zaterdag 29 juni (00:00 uur) tegen Colombia en op woensdag 3 juli (03:00 uur) tegen Paraguay.

Ugalde speelde van medio 2021 tot januari 2024 bij FC Twente. Daarna werd hij voor maar liefst vijftien miljoen euro (inclusief twee miljoen euro aan bonussen) verkocht aan Spartak Moskou. In Rusland loopt het nog niet zo soepel. Ugalde kwam nog tot geen enkele competitiegoal. Wel scoorde hij eenmaal in de beker tegen Zenit Sint-Petersburg.

De wedstrijden van de Copa América zijn live te zien op Viaplay.

Renato Tapia (Peru): Afgezegd
Renato Tapia zou met Peru deelnemen aan de Copa América. De transfervrije middenvelder heeft echter afgezegd wegens de kans op blessures en daarmee de mogelijkheid dat hij aankomende zomer geen transfer kan maken. Lees meer informatie over de situatie van Tapia in onderstaand artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties