Eerste elftal

Dijkstra in extase over Oranje: "FC Twente - Almere City is een andere sport"

Dijkstra in extase over Oranje: "FC Twente - Almere City is een andere sport"

Voor even is de blik van een groot deel van de supporters van FC Twente gericht op een ander voetbalteam. Het Nederlands elftal is volop bezig met het Europees kampioenschap in Duitsland. Afgelopen vrijdag speelde Oranje met 0-0 gelijk tegen Frankrijk. Veel Nederlanders vonden het een waardeloze wedstrijd. Dat gold niet voor Erik Dijkstra, die aanwezig was in het stadion.

"Ik ben een clubsupporter, ik ben voor FC Twente", zegt Dijkstra bij de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Daar ben ik zenuwachtig voor. Ook wel voor het Nederlands elftal, maar ik vind Twente eigenlijk, als ik heel diep in mijn hart kijk, nog belangrijker. Maar ik was daar in dat stadion en ik moet je heel eerlijk zeggen: ik liet me helemaal meeslepen. Het EK is een groot toernooi, hè? Ik stond op een gegeven moment echt: 'KOM OP!!!' Dat heb ik normaal helemaal niet zo bij het Nederlands elftal."

"Ik zat daar in het stadion en vond het echt een nagelbijtend spannende wedstrijd. Er waren ook veel mensen die zeiden: 'Slaapverwekkend, schijtbakkenvoetbal'. Ik vond het echt niet meer normaal spannend. Weet je wat ook gek was? De wedstrijd was afgelopen en ik zat nog helemaal in een trip. Ik loop op de overloop van het stadion en wie kom ik daar tegen? Alex Pastoor", vertelt Dijkstra.

Pastoor was afgelopen seizoen trainer van Almere City FC. Dijkstra dacht dan ook direct terug aan de wedstrijd tussen FC Twente en Almere City van afgelopen april (3-1). "Als je in een stadion bent, beleef je de wedstrijd op een andere manier. Ik was een tijdje geleden bij FC Twente - Almere City, daar gaat een heleboel ook niet goed. Als je dan Nederland - Frankrijk kijkt, dat is echt alsof je naar een andere sport zit te kijken. Dat is echt 36 keer zo goed."

"Ik zei tegen Pastoor: 'Ik vond het een geweldige wedstrijd, ik vond het echt zó indrukwekkend.' Iedereen kan gewoon heel goed voetballen. Dat klinkt een beetje als een cliché, maar als je kijkt naar Almere City en ook naar FC Twente, daar gaat best wel veel mis. Weet je wat Pastoor zei? 'Ik vond het helemaal niks. Als we ons achterin al niet aan afspraken gaan houden...' Hij vond het héél slecht, echt verschrikkelijk", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties