Eerste elftal

Dijkstra merkt iets bijzonders op bij Twente-supporters: "Wie had dat gedacht?!"

Dijkstra merkt iets bijzonders op bij Twente-supporters: "Wie had dat gedacht?!"

FC Twente kent weer een ijzersterk seizoen in De Grolsch Veste. Als we uitsluitend kijken naar de thuiswedstrijden, is FC Twente dit seizoen de nummer twee van de eredivisie met 37 punten uit 15 wedstrijden. Tegen NEC Nijmegen werd gelijkgespeeld en van PSV en FC Utrecht werd verloren, maar voor de rest wisten de jongens van Joseph Oosting iedere thuiswedstrijd te winnen.

Erik Dijkstra merkt daardoor een bijzondere verschuiving: de supporters van FC Twente zijn niet eens meer gespannen of ze een thuiswedstrijd wel zullen winnen, maar zijn nu al veel meer bezig met de wie de tegenstander volgend seizoen in de voorronde van de Champions League kan gaan worden.

"Ik was zaterdag bij FC Twente - Fortuna Sittard", vertelt Dijkstra bij de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Ik ging met de trein naar het stadion, dan kan je een beetje drinken en zo, en toen merkte ik aan mezelf en de fans dat er geen enkele spanning was. Totaal geen enkele spanning, omdat iedereen vooraf al wist dat we gingen winnen."

"Fortuna parkeerde vrolijk de bus, de hele wedstrijd door. Dat snap ik ook, want anders wordt het 5-0. Nu werd het 2-0. De spanning bij FC Twente is nu tegen wie ze straks moeten in de voorronde van de Champions League. Wie had dat gedacht?!", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties