Eerste elftal

Dijkstra juicht komst 'nieuwe Heubach Hooligan' Weghorst enorm toe: "Stond gewoon op de tribune!"

Dijkstra juicht komst 'nieuwe Heubach Hooligan' Weghorst enorm toe: "Stond gewoon op de tribune!"

Wout Weghorst werd zondag gespot op de tribunes van De Grolsch Veste. De spits was aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht, die door de bezoekers met 0-1 werd gewonnen. Weghorst heeft eerder al aangegeven graag nog een keer voor FC Twente te willen spelen. Technisch directeur Arnold Bruggink wil die droom deze zomer werkelijkheid maken, indien het financieel allemaal mogelijk is.

Als de naam van Weghorst bij de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1 op tafel komt, begint Erik Dijkstra te glunderen. "Ik zou dat echt geweldig vinden!", zegt de presentator. "Weet je waarom ik dat zo mooi vind? Ik ben een hele grote FC Twente-supporter en Wout Weghorst had vroeger gewoon een jaarkaart! Die stond gewoon op de tribune bij FC Twente! Hij heeft altijd gezegd dat het een droom in zijn leven is om ooit in de spits te staan bij FC Twente."

Frank Evenblij ziet het als een prachtig scenario. "Hij komt uit Borne, is in de omgeving opgegroeid. Hij heeft een carrière gehad via Willem II en FC Emmen en heeft uiteindelijk natuurlijk een best mooie carrière gebouwd. Als hij dan nu bij FC Twente drie jaar kan voetballen... Hij krijgt een status à la Jeroen Heubach. Die supporters willen nu al het standbeeld van Nkufo afbreken om er een nieuw beeld van Wout Weghorst neer te zetten." Heubach kreeg van de supporters de bijnaam 'Heubach Hooligan'.

Dan komt Dijkstra weer aan het woord. "Met die maniakale gekte van Wout Weghorst kan Twente, als het dan nog een paar gerichte aankopen kan doen en het team nog enigszins bij elkaar kan houden, denk ik meedoen om het kampioenschap." Evenblij houdt dat niet voor onmogelijk. "Dat zou echt heel leuk zijn. Ik denk dat Wout Weghorst in de eredivisie sowieso een ontzettend leuke en goede aanvulling zou zijn. Het is een type Michiel Kramer die nog beter kan voetballen." Die vergelijking snapt Dijksta niet helemaal. "Hij is toch veel beter dan Michiel Kramero? Kom op." Evenblij besluit: "Honderd keer beter. Ik ben echt helemaal voor Wout Weghorst."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties