Eerste elftal

Directeur Academie aast op functie als algemeen directeur: "Ben klaar voor een grotere uitdaging"

Directeur Academie aast op functie als algemeen directeur: "Ben klaar voor een grotere uitdaging"

Dominique Scholten is inmiddels drie jaar werkzaam bij de FC Twente/Heracles Academie. Daarnaast was hij tot afgelopen zondag ook nog actief als voetballer bij SC Woezik uit Wijchen, maar daar heeft hij per direct een punt achter gezet. "Ik haalde steeds minder energie uit het spelletje. Het werd mentaal steeds zwaarder om voor een training of wedstrijd twee keer anderhalf uur te rijden vanuit mijn huis in Enschede."

Het was een afscheid in stijl, want Scholten scoorde om er vervolgens na twee keer geel met een rode kaart van het veld te gaan. "Ik ben na mijn rode kaart met een glimlach van het veld gegaan, omdat ik wist dat het klaar was", vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. Toch was de rode kaart niet het doel. "Zó heb ik mijn afscheid ook weer niet geregisseerd."

Bij de FC Twente/Heracles Academie heeft Scholten stappen gemaakt en is hij tegenwoordig de directeur. Maar hier blijft het niet bij, want de nog maar 34-jarige Scholten is ambitieus. Hij wil in de toekomst een belangrijke functie gaan vervullen binnen een BVO.

"Ik heb het goed naar mijn zin in de opleiding van FC Twente en Heracles. Mijn ambitie is om algemeen directeur te worden in het profvoetbal." FC Twente is ook nog op zoek naar een geschikte opvolger van Paul van der Kraan als algemeen directeur, maar dat zal zeer waarschijnlijk nog te vroeg komen. Of wordt hij het konijn uit de hoge hoed? "Ik maak hier grote stappen en voel dat ik klaar ben voor een volgende, nog weer grotere uitdaging. Ik ben benieuwd wat er nog op mijn pad komt", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties