Eerste elftal

Directeur Scholten geschokt na supportersongeluk

Directeur Scholten geschokt na supportersongeluk

Zaterdag vond er een heftig ongeluk plaats bij STEVO - FC Twente. Bij de opkomst van de spelers viel een prachtig spandoek inclusief stellage op een groep supporters. De hulpdiensten werden ingeschakeld en uit voorzorg werden er zelfs twee traumahelikopters opgeroepen. Meerdere mensen raakten zwaargewond, maar iedereen is bij kennis.

Algemeen directeur Dominique Scholten is geschokt door het incident. "Het is een verschrikkelijke gebeurtenis. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", vertelt Scholten in gesprek met RTV Oost. Kan hij wat vertellen over wat er precies gebeurd is? "Nog vrij weinig. Het was vooral snel reageren. Dat deden heel veel mensen gelukkig. Ik hoop dat het heeft geleid tot minder schade bij slachtoffers. Meer kan ik er nu niet over zeggen."

"Ik zat zelf op de tribune en ik zag het gebeuren. De eerste reactie was rennen en helpen. Dat deden heel veel mensen." Wat trof Scholten aan bij de plek van het ongeluk? "Ik moet alles nog even de revue laten passeren, maar het is een verschrikkelijke gebeurtenis."

Is al bekend hoeveel gewonden er zijn gevallen? "Daar zijn heel veel mensen nu druk mee bezig. Het is niet aan ons om mensen daar nu in te gaan storen. Alle focus moet nu naar de slachtoffers en de direct betrokkenen, daar gaat nu alle aandacht naar uit", aldus Scholten.

De zichtbaar geschokte directeur wil nog één ding kwijt. "Ik vind het bijzonder hoe iedereen te hulp schiet. Iedereen probeerde er iets zo goeds mogelijks van te maken in een hele nare situatie. Ik zag iedereen die kant op rennen, dat is wel iets heel goeds om te zien. Hopelijk heeft dat geleid tot minder schade bij slachtoffers", besluit Scholten. Lees hieronder het statement van FC Twente met daaronder de beelden van het ongeluk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties