Eerste elftal

Dit is de reden dat Zerrouki tóch niet is geschorst tegen Ajax

Dit is de reden dat Zerrouki tóch niet is geschorst tegen Ajax

Ramiz Zerrouki pakte afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dat betekent dat hij geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd, zou je denken. Ook wij dachten dat de middenvelder geschorst zou zijn tegen Ajax, maar na de reglementen van de KNVB goed door gespeurd te hebben blijkt het anders in elkaar te zitten.

Het is namelijk zo dat spelers de gele kaarten die ze hebben gekregen in speelronde 33 en 34 deze kaarten meenemen naar het seizoen erop, indien die kaarten in speelronde 33 en 34 op zichzelf geen schorsing hebben opgeleverd. Dit valt te lezen in het Reglementen Tuchtspraak BV. "Door de aanklager geregistreerde waarschuwingen in de laatste twee competitiewedstrijden van de KNVB, waarop geen uitsluiting is gevolgd, gelden als geregistreerd in het daaropvolgende seizoen", valt daar de lezen.

Zerrouki pakte afgelopen seizoen in de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord zijn achtste gele prent van het seizoen. Deze kaart leverde dus geen directe schorsing op, waardoor de Algerijn hem meenam naar het huidige seizoen. Daardoor was hij na zijn vierde gele kaart van dit seizoen, die hij pakte in de uitwedstrijd tegen PSV (3-1), geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Hij moest het thuisduel tegen sc Heerenveen (3-3) aan zich voorbij laten gaan.

Wat betreft gele kaarten hoeft FC Twente niet op te passen voor de play-offs. Alleen rechtstreekse rode kaarten gaan mee naar het competitietoetje. Gele kaarten gelden alleen voor de play-offs zelf. Voorbeeld: als Virgil Misidjan zondag zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakt, zal hij niet geschorst zijn voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie, maar voor de eerste eredivisiewedstrijd van volgend seizoen. Als hij een directe rode kaart pakt, zal hij wel geschorst zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties