Eerste elftal

Dit is de vorm van de komende drie tegenstanders van FC Twente in de eredivisie

Dit is de vorm van de komende drie tegenstanders van FC Twente in de eredivisie

FC Twente staat met 53 punten op de derde plek in de eredivisie. De Tukkers staan zeven punten voor op concurrent AZ. Met nog negen wedstrijden te gaan lijkt de club uit Enschede af te stevenen op de derde plek. Die staat dit seizoen garant voor deelname aan de voorrondes van de Champions League. FC Twente verkeert in een uitstekende vorm, maar hoe zit dat met de komende drie tegenstanders?

De club uit Enschede staat op de derde plek in de eredivisie, net als in het klassement van de 'vorm' in deze competitie. Hierin worden de afgelopen vijf gespeelde wedstrijden meegeteld. De Tukkers wonnen vier maal en gingen één keer onderuit. Dit gebeurde in het thuisduel tegen het FC Utrecht van Ron Jans.

PSV - FC Twente

In de aankomende wedstrijd reist FC Twente af naar Eindhoven voor het duel tegen koploper PSV. De Eindhovenaren staan momenteel tien punten boven Feyenoord en lijken hiermee af te stevenen op het kampioenschap. De koploper heeft momenteel ook de beste vorm van de eredivisie. Van de laatste vijf duels werden er vier gewonnen en speelde het één keer gelijk. Dit gebeurde tegen Feyenoord. PSV - FC Twente wordt gespeeld op zondag 17 maart om 20:00 uur.

FC Twente - Heracles

Na de wedstrijd tegen PSV is het interlandbreak, waardoor de competitie een week stil ligt. De eerstvolgende wedstrijd van de Tukkers betreft de Twentse derby. Heracles staat momenteel op plek veertien en heeft een matige vorm. Van de afgelopen vijf wedstrijden werden er drie verloren, één gewonnen en één gelijk gespeeld. Echter is deze gewonnen wedstrijd al vier duels geleden. De beladen derby wordt afgetrapt op zondag 31 maart om 14:30 uur.

sc Heerenveen - FC Twente

Na de thuiswedstrijd tegen Heracles wacht de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen staan momenteel op plek negen in de eredivisie. Na een mindere periode presteert de ploeg van Kees van Wonderen weer wat beter. Drie van de laatste vijf duels werden gewonnen. De andere twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen zondag werd met 2-0 verloren op bezoek bij NEC. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 3 april. De aftrap is om 21:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties