Eerste elftal

Dit is hoe Ltaief bij technisch directeur Bruggink in beeld kwam

Dit is hoe Ltaief bij technisch directeur Bruggink in beeld kwam

Sayfallah Ltaief is de eerste aanwinst van FC Twente voor het komende seizoen. De 24-jarige Tunesische linksbuiten komt over van FC Basel. De linksbuiten speelt dit seizoen als huurling bij het Zwitserse FC Winterthur. Technisch directeur Arnold Bruggink legt uit hoe je zijn naam uitspreekt. Ook wordt duidelijk hoe hij hem op het spoor is gekomen.

De officiële naam van de nieuwe aanwinst is Sayfallah Ltaief, maar zo wil hij niet genoemd worden. Tijmen van Wissing begint erover in gesprek met Arnold Bruggink. "Saif Ltaief. Het is zo'n bekkenbreker hé", oordeelt hij bij de Oosttribune. De technisch directeur reageert hierop. "Dat klopt. Hij heet officieel Sayfallah, maar iedereen noemt hem Saif en zo wil hij zelf ook graag genoemd worden." Bekijk de video onderaan het artikel vanaf 01:10 om te horen hoe je deze naam uitspreekt.

Bert van Losser vraagt zich af hoe de club op deze speler is gekomen. "Via scout Schuiteman, want hij heeft de Alpenlanden in beeld. Bruggink is samen met Streuer wezen kijken. Ze hebben hem vier keer live aan het werk gezien en uiteindelijk hebben ze hem allemaal beoordeeld. Zo doende hebben ze deze jongen op de radar gekregen", reageert Van Wissing.

Normaal gesproken is technisch directeur Bruggink voorzichtig met zijn woorden over de verwachtingen van een nieuwe speler volgens clubwatcher Van Wissing. Echter was dat deze keer anders. "Over Ltaief zei Bruggink dat hij er vanaf het begin van het komende seizoen gewoon gelijk moet staan. Dat is wel opvallend", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties