Eerste elftal

Dit is waarom Sadílek gewoon kan spelen in de topper tegen PSV

Dit is waarom Sadílek gewoon kan spelen in de topper tegen PSV

We hebben gemerkt dat er onder een deel van de supporters onduidelijkheid heerst over de situatie van Michal Sadílek. Uit bij FC Utrecht kreeg hij diep in blessuretijd van de eerste helft een gele kaart. Dit was zijn vijfde van het seizoen en die staat volgens de regels voor een wedstrijd schorsing. In de tweede helft kreeg hij opnieuw geel en vervolgens rood. De regels zeggen dan, één wedstrijd schorsing voor de rode kaart. Maar hoeveel wedstrijden is hij nu geschorst? Eén of twee?

Door de twee gele kaarten die hij ontving in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geldt voor Sadílek de directe rode kaart regel. Zijn gele kaart uit de eerste helft, die een schorsing van één wedstrijd zou betekenen, werd verwerkt in de rode kaart. Het gevolg is dat Sadílek gewoon op vier gele kaarten blijft staan en hierdoor over twee weken gewoon mee kan spelen tegen zijn oud-werkgever PSV. Dit betekent dat hij bij zijn eerstvolgende gele kaart wordt geschorst.

De wedstrijd FC Twente - PSV staat op het programma voor zaterdag 25 november. In een uitverkochte Grolsch Veste zal om 18:45 uur worden afgetrapt. FC Twente versloeg eerder dit seizoen Ajax en Feyenoord in eigen huis. Het gat tussen FC Twente en PSV is op dit moment negen punten in het voordeel van de Eindhovenaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties