Eerste elftal

Doelpuntenmaker Haye gaat niet voor kamikazevoetbal tegen FC Twente

Doelpuntenmaker Haye gaat niet voor kamikazevoetbal tegen FC Twente

FC Twente moet zorgen dat het vandaag in ieder geval niet verliest van sc Heerenveen. Dan zijn de Tukkers dankzij de 1-2 overwinning van afgelopen donderdag in Friesland door naar de finale van de play-offs. sc Heerenveen geeft zich echter nog lang niet gewonnen, zo liet trainer Kees van Wonderen weten.

Ook middenvelder Thom Haye, donderdag goed voor de gelijkmaker, houdt vertrouwen. "Hoe we de tweede helft hebben gespeeld, geeft me wel hoop. Dat moeten we meenemen naar de wedstrijd", vertelt hij in gesprek met Omrop Fryslan. "Onze ploeg heeft laten zien dat we tegen ploegen boven ons kunnen presteren. PSV is daar een goed voorbeeld van", doelt Haye op het 3-3 gelijkspel in Eindhoven tijdens de één-na-laatste speeldag van het reguliere seizoen. Die wedstrijd kwam sc Heerenveen zelfs op een 1-3 voorsprong.

Haye beseft dat sc Heerenveen te maken krijgt met een uitstekend FC Twente. "Het is een goede ploeg aan de bal. Maar ik moet zeggen dat ze ook zonder bal goed drukzetten. Dat ze fel zijn. Als je zelf te weinig van je afbijt, dan spelen ze daar makkelijk onderuit. Dan kom je er zelf niet aan te pas. Dus is het belangrijk dat je zelf je momenten pakt."

sc Heerenveen wil dus van zich afbijten, maar gaat geen kamikazevoetbal spelen. "Je staat één goal achter. Dus je moet ook niet van het eerste moment vol alles opengooien en gaan. We moeten niet zozeer naar de stand kijken, maar de wedstrijd opbouwen", besluit Haye.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties