Eerste elftal

Doyen reageert op bestraffing FC Twente: "In strijd met de wet"

Doyen reageert op bestraffing FC Twente: "In strijd met de wet"

Het voortbestaan van FC Twente hangt aan een zijden draadje, vooral na de uitlatingen die directeur betaald voetbal Bert van Oostveen deed over de toekomst van de Enschede club. Voormalig bestuurders van de Enschedese club hebben er een puinhoop van gemaakt en onder meer een bijlage van het contract met Doyen Sports achterwege gelaten voor de licentiecommissie van de KNVB.

Deze misstap leverde FC Twente al een boete van ruim 45.000 euro op, uitsluiting voor drie jaar van Europees voetbal en een voorwaardelijke intrekking van de proflicentie. Mogelijk blijft het daar niet bij. Onderzoeker Ben Knüppe vertelt in zijn onderzoeksrapport dat voormalig voorzitter Aldo van der Laan niet ontkent de weggestopte bijlage te hebben getekend. Van der Laan zou niet verder komen dan het feit dat hij er 'geen precieze herinnering' meer van heeft.

Mailverkeer tussen bestuurders, waaronder Joop Munsterman, deed Knüppe concluderen dat iedere bestuurder binnen FC Twente op de hoogte was van de overeenkomst die men voor de KNVB verzweeg. Een anonieme medewerker vertrouwde Knüppe toe dat hij 'de papierwinkel' voor de heren Munsterman en Van der Laan heeft voorbereid.

Doyen Sports, dat gevestigd is in Londen, volgt de ontwikkelingen op de voet, maar is niet onder de indruk van het onderzoeksrapport en de getroffen maatregelen tegen FC Twente. "Het is de beslissing van de KNVB om Twente te bestraffen welke echt controversieel en in strijd met de wet is", meldt een woordvoerder van de investeringsmaatschappij aan Quote.

[google]De organisatie vindt het onbegrijpelijk dat de voetbalbond een oordeel velt op basis van acties van ‘een criminele organisatie’ en houdt vol dat ‘meerdere’ gelekte documenten nep of gemanipuleerd zijn om ‘de mediagekte’ te voeden.

Doyen geeft aan dat het geen contact op zal nemen met de KNVB over de kwestie. De investeringsmaatschappij heeft namelijk wel andere zaken aan haar hoofd. De focus ligt momenteel op meerdere rechtszaken in Europa, waarbij wordt geoordeeld over de legitimiteit van de praktijken van Doyen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties