Eerste elftal

EK-droom Sampsted spat uit elkaar na nederlaag tegen Oekraïne

EK-droom Sampsted spat uit elkaar na nederlaag tegen Oekraïne

Alfons Samspted en zijn ploeggenoten van IJsland kwalificeerden zich niet via de kwalificatieronde voor het EK. Echter was er alsnog de mogelijkheid om op het Europese toernooi te spelen. Hiervoor moesten de wedstrijden in de play-offs allemaal gewonnen worden. Op dinsdag verloor de ploeg in de beslissende wedstrijd tegen Oekraïne met 2-1. Hierdoor zal IJsland niet deelnemen aan het EK.

De IJslanders wonnen in de halve finale met 1-4 van Israël en gingen daarom door naar de finale van de play-offs voor het EK. Hierin volgde de finalewedstrijd tegen Oekraïne. Als deze gewonnen zou worden zou het land zich plaatsen voor het toernooi. Echter werd er met 2-1 verloren. Hierdoor zal IJsland net als in 2020 niet aanwezig zijn op het EK.

Het was Albert Gudmundsson die in de dertigste minuut de score opende voor de IJslanders. Na 54 minuten werd de aansluitingstreffer gemaakt door Viktor Tsygankov. Mykhailo Mudryk scoorde in de 84e minuut de winnende voor de Oekraïners. Samspted kwam niet in actie tijdens het duel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties