Eerste elftal

Empathische Oosting sprak met geraakte Steijn over Ajax-situatie: "Ook wel mooi"

Empathische Oosting sprak met geraakte Steijn over Ajax-situatie: "Ook wel mooi"

Sem Steijn erkende deze week dat zijn eigen spel negatief wordt beïnvloed door de situatie van zijn vader bij Ajax. Na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat is Maurice Steijn nu ook het mikpunt van journalisten en supporters geworden in de ernstige crisis in Amsterdam. Dit raakt Sem meer dan hij had verwacht, zo gaf de aanvallende middenvelder aan.

In hoeverre is dat voor de technische staf van FC Twente een punt van aandacht richting Steijn? "We hebben dat zondag gelijk met hem besproken en met name natuurlijk ook de dag erna", vertelt trainer Joseph Oosting in gesprek met 1Twente.

"Hij heeft een goede relatie met zijn vader en dat gaat hem natuurlijk aan het hart. Ik ben zelf ook vader. We hebben volgens mij allemaal wel wat gevoel. Het is natuurlijk nooit leuk als er iets in je familie, in dit geval Sem zijn vader, niet goed loopt. Iedereen weet wat er die wedstrijd (Ajax - Feyenoord, red.) gebeurd is. Ik vind het ook wel mooi dat hij daar last van heeft. Dat tekent hem toch dat het een gevoelsjongen is. Het is ook een mens", besluit Oosting.

Steijn kampte voorafgaand aan het duel tegen Vitesse nog met lichte klachten. Hij begon echter gewoon in de basis en maakte de enige treffer van de wedstrijd. Steijn werd na 76 minuten van het veld gehaald. Ook tegen sc Heerenveen zal Steijn gewoon weer inzetbaar zijn, net als Manfred Ugalde. Joshua Brenet, Max Bruns, Gijs Smal en Naci Ünüvar zijn nog wel afwezig. Zaterdag om 21:00 uur speelt FC Twente in eigen huis tegen sc Heerenveen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties