Eerste elftal

Eredivisie pakt extra Champions League-ticket en viert dit met schitterende video

Goed nieuws voor het Nederlands voetbal. Door de overwinning van Feyenoord op AS Roma, is Nederland Portugal gepasseerd op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Nederland stijgt van de zevende naar de zesde plek en dat heeft tot gevolg dat vanaf het seizoen 2024-2025 niet alleen de nummer één, maar ook de nummer twee een rechtstreeks ticket krijgt voor de groepsfase van de Champions League. De nummer drie krijgt de kans om zich te kwalificeren via de voorronde van de Champions League.

Om het verzilveren van de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst te vieren, plaatste de Eredivisie direct na het laatste fluitsignaal een film met in de hoofdrol oud-Oranje international Khalid Boulahrouz; een ludieke knipoog naar de beruchte WK-clash met Portugal in 2006. In de film worden plek zes en zeven via koffers symbolisch aan elkaar overgedragen.

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong is trots op de prestaties van de Nederlandse clubs: “Dit is een collectieve prestatie van alle eredivisieclubs. We hebben samen het belang van Europees voetbal centraal gezet door onder meer in de Veranderagenda af te spreken dat alle clubs in de Eredivisie zich verplichten om mee te werken aan verzoeken tot verschuiven van wedstrijden in het belang van een optimaal wedstrijdschema voor de Europees spelende clubs."

"Ook het later instromen van de Europees spelende clubs in de TOTO KNVB Beker en het collectieve besluit om het spelen op natuurgras te bevorderen hebben bijgedragen aan het gemeenschappelijke doel om een sterkere Nederlandse competitie te worden.”

Volgens De Jong wordt de eredivisie nu extra aantrekkelijk op meerdere vlakken. “De 6e plaats op de UEFA-ranglijst is vanwege de extra Europese tickets ontzettend belangrijk voor de aantrekkelijkheid van de Eredivisie, de commerciële groei en financiële stabiliteit van de clubs, de ontwikkeling en waarde van spelers, en de aantrekkingskracht voor nieuwe talenten. Nu moeten er samen voor zorgen dat we deze plek vasthouden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties