Eerste elftal

Erik Dijkstra snapt niets van Vitesse-supporters en refereert aan crisistijd FC Twente

Erik Dijkstra snapt niets van Vitesse-supporters en refereert aan crisistijd FC Twente

Vitesse is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De club van adviseur Paul van der Kraan kreeg achttien punten in mindering en staan nu op -1 punt, waardoor nummer zestien RKC Waalwijk niet meer ingehaald kan worden. Voor veel Vitessenaren is het een deceptie, iets wat journalist en FC Twente-supporter Erik Dijkstra niet snapt.

"Ik mis gewoon de blijheid", vertelt Dijkstra in de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Maandenlang hing het zwaard van Damocles boven die club. Degraderen en de licentie behouden, is serieus groot nieuws voor die club. Ik was bij Twente ongelofelijk blij dat het behouden werd. Dat je denkt: we hebben de club nog. Wees blij!"

Supportersvereniging Vitesse en Theo Janssen spreken bijvoorbeeld van 'een klap' voor Vitesse. "Het is een klap die je al twee jaar aan ziet komen", zegt Frank Evenblij. "Weet je wat ik zou doen? Huldigen! Huldigen die club! Een rondvaart met de trolleybus", besluit Evenblij gekscherend. Vitesse kreeg een straf van -18 punten, maar mag de licentie dit nog behouden. Er wordt de komende tijd met man en macht, onder meer door Paul van der Kraan, gewerkt om te zorgen dat de club ook komend seizoen nog betaald voetbal mag spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties