Eerste elftal

ESPN Special | Het Diekman Stadion - Vaarwel groot stuk beton

Op 22 april 2023 was het exact 25 jaar geleden dat FC Twente haar laatste wedstrijd speelde in het Diekman stadion in Enschede. Het werd een afscheid in stijl want de tegenstander sc Heerenveen werd met een 3-1 nederlaag terug naar Friesland gestuurd. De doelpuntenmakers waren De Witte, Steinmann en Abbenhues. De laatste tekende hiermee voor het laatste doelpunt van FC Twente in het Diekman.

Voor de wedstrijd betrad George Sephton, al sinds 1971 de stadionspeaker van Liverpool FC, het veld en overhandigde FC Twente officieel het You'll Never Walk Alone. Na de wedstrijd betrad Marga Bult het veld met een ode aan het stadion waar vele historische wedstrijden zijn gespeeld met als hoogtepunt de UEFA-cup finale tegen Borussia Mönchengladbach.

ESPN besloot een special te maken over 'het grote stuk beton'. Deze is nu hieronder te bekijken.

Songtekst afscheidslied 

Als je grasmat praten kon van jouw oude stadion, werd dat een verhaal apart vertelt uit het diepst van je hart. Armstrong met z’n gouden muziek, Pelé een lust voor het publiek, atletiek en marathon. Alles in jouw stadion.

Vaarwel stadion Diekman, vaarwel groot stuk beton. Daar waar in ’t verleden al dat moois ooit begon. Wij gaan je verlaten met een lach en een traan. In onze gedachten blijf je altijd bestaan.

Twente is onze glorie, Twente is onze club. Strijdend voor de victorie, strijdend voor elke cup. ’t Diekman gaan we verlaten met een lach en een traan. In onze gedachten blijft het altijd bestaan.

Opstelling FC Twente afscheidswedstrijd

Boschker, Hulshof (50. Ajoupov), Hoogma, Karnebeek, McKinnon (Abbenhues), Van Halst, De Vries (63. Ten Hag), Ten Caat, Steinmann, De Witte en Vennegoor of Hesselink

Statistieken Diekman Stadion

  • Naam: Diekman Stadion
  • Clubs: Sportclub Enschede en FC Twente 1965
  • Ingebruikname: Op 8 augustus 1956 werd Stadion Het Diekman geopend met een wedstrijd voor 22.000 toeschouwers tussen Sportclub Enschede en Preussen Münster uit Duitsland. FC Twente won met 3-0.
  • Laatste voetbalwedstrijd: 22 april 1998: FC Twente - SC Heerenveen 3-1
  • Maximaal aantal Toeschouwers: 13.500-26.500
  • Lichtmasten: 75-85 lux
  • Record Aantal toeschouwers: 26.500 tijdens FC Twente - Ajax in 1969

Sfeeractie Ultras Vak-P 2008

ESPN Special | Het Diekman Stadion - Vaarwel groot stuk beton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties