Eerste elftal

FC Groningen en SC Cambuur degraderen naar Keuken Kampioen Divisie

FC Groningen en SC Cambuur degraderen naar Keuken Kampioen Divisie

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar dit weekend werd het definitief: FC Groningen en SC Cambuur zijn gedegradeerd uit de eredivisie. Volgend seizoen gaan de clubs uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. Ze maken plaats voor PEC Zwolle en Heracles Almelo, die al zeker zijn van promotie naar de eredivisie.

Zaterdagavond was SC Cambuur de eerste club die kon degraderen. Dit deed het door in eigen huis met 0-3 te verliezen van FC Utrecht. Een dag later kon ook de degradatie van FC Groningen definitief worden. De ploeg kwam nog op 0-1, maar speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk op bezoek bij Go Ahead Eagles. Daardoor kunnen ook zij nummer zestien Excelsior niet meer inhalen. FC Twente profiteert financieel flink door de degradatie van FC Groningen. Klik hier voor meer informatie.

De strijd om de zestiende plek gaat nog tussen FC Volendam, FC Emmen en Excelsior. Alle drie de ploegen verloren dit weekend hun wedstrijden. FC Volendam heeft dertig punten, FC Emmen en Excelsior hebben er 28. De nummer zestien gaat de play-offs voor promotie/degradatie in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties