Eerste elftal

FC Riga deelt gratis kaarten uit voor uitwedstrijd tegen FC Twente

FC Riga deelt gratis kaarten uit voor uitwedstrijd tegen FC Twente

Aanstaande donderdag speelt FC Twente in de eigen Grolsch Veste de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League. Ook tegen Hammarby speelde FC Twente eerst thuis en toen zat het uitvak vol met 1.500 Zweden. Ook FC Riga heeft het recht op dit aantal kaarten, maar deze zullen met zekerheid niet worden afgenomen. Om fans toch te stimuleren naar Enschede te reizen heeft de club een actie op touw gezet.

Supporter die FC Riga volgen naar Enschede hoeven niet te betalen voor het wedstrijdkaartje. Of deze actie ook gaat leiden tot de komst van meer supporters valt nog te bezien. Het kaartje is maar een klein deel van de kosten die iemand moet maken om af te reizen Nederland. Een retourtje per vliegtuig van Riga naar Amsterdam kost minimaal 300 euro. Daarnaast zitten er bij thuiswedstrijden in de competitie gemiddeld nog geen 900 supporters op de tribune.

FC Twente moet het donderdag zelf doen zonder de steun van Vak-P. De UEFA heeft de Tukkers gestraft na de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Hammarby IF. De vakken achter het doel blijven leeg en FC Twente heeft ook twee boetes gekregen van gezamenlijk 62.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties