Eerste elftal

FC Twente beleeft opmerkelijke tweede seizoenshelft: "Dat is lastig te herkennen"

FC Twente beleeft opmerkelijke tweede seizoenshelft: "Dat is lastig te herkennen"

Sinds de winterstop heeft FC Twente de voorsprong op AZ uitgebreid van één punt naar vijf punten, terwijl het gat met Ajax van negen naar acht punten is gegaan. Dat klinkt goed, maar toch zijn de resultaten in de tweede seizoenshelft nog uiterst wisselvallig. In zes wedstrijden werden er tien punten gepakt door de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Vorige week werd in eigen huis verloren van FC Utrecht. Dit weekend komt Go Ahead Eagles op bezoek. Een tweede thuisnederlaag op rij zou een enorme tegenvaller zijn, maar volgens clubwatcher Tijmen van Wissing kun je dan nog niet spreken van een crisis. "Als je ambities hebt voor de top drie mag je in principe niet twee thuiswedstrijden op rij verliezen, maar het kan natuurlijk gebeuren. Ik denk niet dat er dan sprake in van een crisis", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost.

"De resultaten na de winter zijn wat wisselvallig van FC Twente. Er werd verloren van NEC, wat uitermate slecht was, maar tegen AZ was het heel goed. Bij Excelsior was het eerste kwartier ook weer uitstekend. Wat dat betreft is het lastig om de stabiliteit na de winter te herkennen bij FC Twente. Dat heeft denk ik ook te maken met wat wijzigingen in het elftal." Jan van Staa vult aan: "En de vorm van spelers."

Van Staa vindt ook niet dat er bij een nieuwe nederlaag mag worden gesproken van een crisis. "Nee joh, tuurlijk niet. Als je derde of tweede wil worden, ga je ervanuit dat je in de thuiswedstrijden de punten houdt. Dat moet het uitgangspunt zijn. Dat valt tegen Utrecht even tegen", aldus Van Staa.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zal volgens Van Wissing niet eenvoudig worden. "Go Ahead heeft er zeven op rij niet verloren op vreemde bodem. Vorig jaar werd het ook al gelijk, ze zijn de laatste periode sowieso goed in Enschede. Wat dat betreft is het zeker geen sinecure voor FC Twente", besluit de clubwatcher. Vorig seizoen werd het 1-1 in De Grolsch Veste.

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een sublieme van FC Twente. De Tukkers overklasten AZ en wonnen met 2-1. Vervolgens werd er in de KNVB Beker kansloos verloren van PSV, in het weekend verloor een zeer matig FC Twente met 1-0 van NEC Nijmegen. Een week later werd er knap gelijkgespeeld op bezoek bij Feyenoord. Een matige wedstrijd werd vervolgens met 3-0 gewonnen van RKC Waalwijk, terwijl een goede wedstrijd met 0-3 werd gewonnen van Excelsior. Vorig weekend viel het dan weer vies tegen: er werd met 0-1 verloren van FC Utrecht. Het is een opmerkelijke tweede seizoenshelft tot dusver voor FC Twente.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties