Eerste elftal

FC Twente dankzij bijzonder puntengemiddelde volop in race voor Champions League-plekken

FC Twente dankzij bijzonder puntengemiddelde volop in race voor Champions League-plekken

FC Twente kan terugkijken op een heerlijk weekend. De Tukkers wonnen zelf op bezoek bij Go Ahead Eagles en deden daarmee afstand van de subtop. Ondertussen zag de ploeg van trainer Joseph Oosting Feyenoord in De Kuip verliezen van PSV, terwijl AZ goed wegkwam met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij het FC Utrecht van Ron Jans.

FC Twente blijft op de vierde plaats in de eredivisie staan, maar hebben het gat naar Feyenoord en AZ wel verkleind. Het gat met Feyenoord is van vijf punten naar twee punten gegaan, AZ staat nu gelijk in puntenaantal in plaats van twee punten voor. De Alkmaarders hebben wel een veel beter doelsaldo dan FC Twente: +23 om +13. Het gat met nummer vijf Go Ahead Eagles is nu acht punten.

FC Twente staat na veertien wedstrijden op dertig punten. Dat is een gemiddelde van 2,14 punten per wedstrijd. Bekijken we het over 34 wedstrijden, dan komt FC Twente uit op 72,86 punten. De laatste keer dat FC Twente zoveel punten in een seizoen behaalde, was in het kampioensjaar 2009-2010. Toen eindigden de Tukkers op de eerste plaats met 86 punten (2,53 punten per duel). Zelfs in 2010-2011, toen FC Twente tweede werd, en in 2021-2022, toen FC Twente vierde werd, was het gemiddeld aantal punten niet zo hoog als dit seizoen tot dusver (respectievelijk 71 punten/2,09 per wedstrijd en 68 punten/2,00 per wedstrijd).

Daarmee willen we niet zeggen dat dit FC Twente beter is dan het team dat in 2010-2011 tweede werd en het elftal dat in 2021-2022 op de vierde plaats eindigde, maar het laat wel zien dat FC Twente bezig is aan een sterk seizoen. Als de Tukkers dit puntengemiddelde weten vol te houden, gaat het in ieder geval volop meedoen in de race om de derde plaats. Die geeft recht op plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League.

Voor de winterstop speelt FC Twente nog twee wedstrijden in de eredivisie. Aankomende vrijdag om 20:00 uur is Excelsior de tegenstander in De Grolsch Veste, op zondag 17 december om 14:30 uur staat het uitduel tegen Sparta Rotterdam op het programma. Dan zijn er zestien wedstrijden gespeeld. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft is de eerste na de winterstop: op zaterdag 13 januari om 18:45 uur komt AZ op bezoek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties