FC Twente geeft 0-2 voorsprong weer uit handen tegen Heracles en verliest oefenduel in Almelo

FC Twente speelde de derby tegen Heracles Almelo zondag totaal onnodig gelijk. Bij de 0-2 ruststand was er geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers, maar in de tweede helft zagen we een totaal ander FC Twente. Heracles kwam terug in de wedstrijd en het werd nog 2-2. Ras-Heraclied Thomas Bruns was er zelfs van overtuigd dat de zwart-witten hadden gewonnen, als de wedstrijd nog vijf minuten langer had geduurd.

Waar Heracles die vijf minuten zondag niet had om nog met 3-2 te winnen, wist het maandag precies dat te doen. De geschiedenis herhaalde zich op Erve Asito in Almelo, waar een oefenduel werd gespeeld tussen de reserves van beide ploegen. FC Twente stond met met rust nog 0-2 voor dankzij doelpunten van Younes Taha en Alec van Hoorenbeeck, maar liet Heracles wederom terugkeren in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Antonio Satriano, Mohamed Sankoh en Marko Vejinovic werd het 3-2 voor Heracles.