Eerste elftal

FC Twente heeft duidelijke mening en wil met KNVB in gesprek over biergooimaatregelen

FC Twente heeft duidelijke mening en wil met KNVB in gesprek over biergooimaatregelen

Vorige week vrijdag gooide iemand vanuit Vak-P een beker bier naar NEC-doelman Jasper Cillessen. De dader is inmiddels bekend en heeft een stadionverbod gekregen. Ook moet hij verschijnen voor de Gedragscommissie en wordt de mogelijke boete die FC Twente krijgt van de KNVB op de biergooier verhaald.

Op de straffen die FC Twente uit heeft gedeeld kwamen natuurlijk veel reacties. "Er is begrip, maar ook onbegrip", schrijft algemeen directeur Paul van der Kraan in de nieuwsbrief van FC Twente. "Bedenk wel, als Cillessen was geraakt hadden 30.000 supporters voortijdig naar huis gemoeten en dat is onacceptabel."

FC Twente - NEC was niet de enige wedstrijd die afgelopen weekend werd gestaakt. Maar liefst zes van de negentien wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal werd tijdelijk stilgelegd wegens een beker die op het veld belandde. Deze maatregelen van de KNVB leidt tot veel commotie. Vorige week zaterdag liet RKC-aanvoerder Michiel Kramer bijvoorbeeld nog weten wel klaar te zijn met de maatregelen.

Na het seizoen kunnen de Nederlandse clubs hun mening over de maatregelen delen met de KNVB. FC Twente heeft in deze situatie in ieder geval een duidelijke mening. "De clubs willen direct na het seizoen met de KNVB om de tafel om de verscherpte maatregelen te evalueren. Wij vinden er namelijk wel iets van", besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties