Eerste elftal

FC Twente krijgt boete voor afsteken vuurwerk in uitvak

FC Twente krijgt boete voor afsteken vuurwerk in uitvak

Op 10 februari speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen Excelsior. Bij de opkomst van de spelers pakten de meegereisde supporters uit met een sfeeractie. In het uitvak werden meerdere fakkels aangestoken. Dat kost FC Twente nu echter wel een boete. De KNVB deed een schikkingsvoorstel voor een onvoorwaardelijke boete van 7.500 euro.

FC Twente is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel, zo meldt TC Tubantia. Eerder dit seizoen kreeg FC Twente al verschillende boetes van de UEFA: naar aanleiding van de rellen en het blokkeren van de trapopgangen kreeg de club na Hammarby-thuis boetes van 50.000 euro en 12.000 euro, na Fenerbahce-thuis moest 21.125 euro worden betaald voor het gooien van voorwerpen op het veld.

Daarnaast meldt TC Tubantia dat Jan Voskamp is toegetreden tot het bestuur van Stichting FC Twente '65. 75,86 procent van de aandelen van FC Twente '65 b.v. zijn in bezit van deze stichting, die is bedoeld om de continuïteit en clubcultuur van FC Twente te bewaken. Stichting FC Twente '65 stelt onder meer de jaarrekening en begroting vast en toetst zaken die de licentie van FC Twente raken. De voorzitter is Wim Boomkamp, de penningmeester is Mark Rouwkost en de overige bestuursleden zijn Axel Fuhri Snethlage en Laurens van der Velde.

De fakkels bij Excelsior-uit

supporters uitvak sfeeractie excelsior fc twente 2023 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties