Transfers

Transferproat: FC Twente informeert naar Sparta-sensatie Saito

Transferproat: FC Twente informeert naar Sparta-sensatie Saito

Arnold Bruggink gaat een drukke transferzomer tegemoet. De technisch directeur van FC Twente moet onder andere op zoek naar minimaal één pure linksbuiten. Op dit moment speelt Michel Vlap noodgedwongen op die plek en houdt zelfs de pure linksbuiten Naci Ünüvar op de bank. De verwachting is dat de van Ajax gehuurde aanvaller komende zomer terugkeert naar Amsterdam. Dat houdt in dat Oosting op papier geen enkele pure rechtsbuiten meer binnen zijn selectie heeft.

Een speler die al meer dan een jaar in verband wordt gebracht met FC Twente is die van Sparta-aanvaller Koki Saito. Hoewel hij op het lijstje staat van FC Twente, werd de club afgelopen zomer niet concreet. De Japanner werd nog voor de finales van de Europese play-offs tussen FC Twente en Sparta voor een tweede seizoen gehuurd van SK Lommel, dat onderdeel is van de City Football Group. FC Twente deed met Manfred Ugalde al eerder zaken met de ploeg uit België en de kans bestaat dat dit nog een keer gaat gebeuren. Volgens het doorgaans goedingelichte forumlid Twente 4-Ever van FC Twente.net heeft FC Twente recentelijk geïnformeerd naar Saito.

De kans dat de 22-jarige linksbuiten opnieuw wordt verhuurd aan Sparta is niet groot. Saito zal na twee uitstekende seizoenen bij Sparta een stapje hogerop willen. Tevens heeft hij na dit seizoen nog maar een eenjarig contract bij SK Lommel. In dat geval kan er worden gedacht aan een definitieve overname door FC Twente. De marktwaarde van Saito wordt geschat op zo'n drie miljoen euro. In het geval het contract wordt verlengd, zou er gesproken kunnen worden over een mogelijke huurperiode.

Saito maakte in januari 2021 de overstap van het Japanse Yokohama FC naar SK Lommel. Een half jaar later werd de 1.70 meter lange aanvaller verhuurd aan Sparta. In zijn eerste seizoen was hij 13 keer beslissend in 26 wedstrijden. Hij scoorde 7 keer en gaf 6 assists. Dit seizoen staat de teller op 3 goals en 5 assists in 17 wedstrijden. Hij lag er langere tijd uit met een hamstringblessure, maar laat de laatste tijd weer zien dat hij het voetballen niet is verleerd. In de afgelopen zes wedstrijden scoorde hij 1 keer en leverde hij drie assists af.

Opinie: Zie jij Koki Saito graag naar FC Twente komen? Laat het weten via de poll en/of in de comments.

Poll

Zie jij Koki Saito graag naar FC Twente komen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties