Eerste elftal

FC Twente liep Serie A-ster mis door levenskeuze van vriend

FC Twente liep Serie A-ster mis door levenskeuze van vriend

Er duiken af en toe verhalen op van clubs die een wereldspeler in het verleden bijna haalden, maar dat uiteindelijk net niet deden. FC Twente zat bijvoorbeeld ooit achter Robert Lewandowski en Paolo Dybala aan. We kunnen een nieuwe speler aan het lijstje toevoegen: Robin Gosens van Internazionale.

"Er is één ervaring in mijn leven die nog steeds van invloed is op mijn leven", schrijft Gosens op zijn LinkedIn-pagina. "Een van mijn beste vrienden en ik speelden in de Onder 19 van VfL Rhede. We waren profvoetbal langzamerhand uit het oog aan het verliezen. Onverwachts kregen we een uitnodiging voor een stagetraining bij FC Twente. De club wilde ons live zien spelen en nodigde ons uit voor een oefenwedstrijd."

"Zonder er al te diep op in te gaan: we maakten veel indruk en aan het einde van de avond kregen we een uitnodiging om te komen spelen in de Onder 19 van FC Twente. Natuurlijk betekende dit niet meteen profvoetbal, maar het bracht ons zeker dichterbij. Voor mij was het niet de vraag of we het aanbod zouden accepteren, maar wanneer we zouden beginnen. Ik dacht dat mijn vriend zich op dezelfde manier zou voelen, maar op de terugweg zei hij iets waarvan ik compleet perplex stond en wat nog steeds impact heeft op mijn leven: 'Bro, ik zou dit zo graag met jou willen doen, maar ik geef te veel om mijn leven zoals die nu is, ik ben blij zoals die nu is'", aldus Gosens.

"Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar in plaats daarvan bleef zijn gezicht strak. Voor hem was het aanbod van tafel. Ik bleef mezelf afvragen hoe je blij kon zijn met je leven zoals die nu is als je ook voor het profvoetbal zou kunnen gaan. We zijn begonnen met voetballen om professionals te worden, toch? Ik trek niet elke dag mijn voetbalschoenen aan om amateurvoetbal te gaan spelen, maar om voor duizenden toeschouwers te schitteren. Ik kon en wilde hem destijds niet begrijpen, omdat geluk toen een synoniem voor profvoetbal was voor mij - dat is alles dat ik kon doen", schrijft de vleugelspeler van het Duitse nationale elftal.

Uiteindelijk beseft Gosens dat een 'normaal' leven ook leuk is en dat hij niet per se gelukkiger is dan zijn vriend, die geen profvoetballer is geworden. De speler van Internazionale is soms zelfs jaloers op zijn vriend, maar weet ook dat dat andersom ook het geval zal zijn. Gosens ging destijds dus niet bij FC Twente voetballen, maar kwam even later wel in de jeugd van Vitesse terecht.

Hij werd verhuurd aan FC Dordrecht en later overgenomen door Heracles Almelo. Die club verkocht hem in 2017 voor iets meer dan één miljoen euro aan Atalanta. Daar is Gosens uitgegroeid tot een ster in de Serie A en een vaste basisklant in het Duitse nationale elftal. Afgelopen zomer nam Internazionale hem over voor meer dan 27 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties