Eerste elftal

FC Twente loopt EK-vergoeding mis door blessure Sadílek

FC Twente loopt EK-vergoeding mis door blessure Sadílek

Clubs waarvan spelers actief zijn op het Europees kampioenschap in Duitsland krijgen een vergoeding van de UEFA. In totaal heeft de Europese voetbalbond hiervoor een pot van maar liefst 140 miljoen euro gereserveerd. Hier zou FC Twente een kleine hap van krijgen door de deelname van Michal Sadílek. De 23-jarige middenvelder heeft echter een fietsongeluk gehad, waarbij hij een snijwond in zijn scheenbeen opliep. Daardoor kan hij niet meedoen aan het EK. Natuurlijk is het in de eerste plaats heel vervelend voor Sadílek zelf, maar ook FC Twente ondervindt negatieve gevolgen.

Tsjechië valt in categorie 2, wat 6.670 euro per dag oplevert voor de clubs. De teller start tien dagen voor de eerste wedstrijd van Tsjechië op dinsdag 18 juni tegen Portugal. Als Sadílek met Tsjechië in de groepsfase zou worden uitgeschakeld, zou FC Twente - uitgaande van categorie 2 - zo'n 135.000 euro ontvangen. Bij uitschakeling in de achtste finales zou dat circa 165.000 euro zijn geweest, bij uitschakeling in de kwartfinale 195.000 euro, bij uitschakeling in de halve finale zo'n 220.000 euro en bij het behalen van de finale 250.000 euro. FC Twente loopt nu dus minimaal 135.000 euro en maximaal 250.000 euro mis.

Dat is nog niet het enige. Het EK was het ideale podium geweest voor Sadílek om zich in de kijker te spelen bij buitenlandse clubs, waarbij ook zijn marktwaarde had kunnen stijgen. Sadílek gaf eerder aan dat hij, als hij een transfer maakt, naar Duitsland, Italië of Spanje wil vertrekken. Anders tekent hij liever bij bij FC Twente. Zijn contract loopt nog tot medio 2025 in Enschede. Vorig jaar meldde een Bundesliga-club zich op de laatste dag van de zomerse transferwindow voor de 25-jarige Tsjech, maar van een transfer kwam het toen niet.

Sadílek zou met Tsjechië in een poule met Portugal, Turkije en Georgië zitten. Op dinsdag 18 juni begint Tsjechië met de wedstrijd tegen Portugal in de Red Bull Arena in Leipzig. Het laatste groepsduel is op woensdag 26 juni tegen Turkije. Het is niet bekend hoelang Sadílek eruit ligt met zijn blessure, maar hij zal het EK in ieder geval missen. FC Twente start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen op woensdag 19 juni. Wanneer Sadílek aan zal sluiten, is nog afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties