Eerste elftal

FC Twente mag magische Champions League-hymne niet draaien in de Grolsch Veste

FC Twente mag magische Champions League-hymne niet draaien in de Grolsch Veste

Afgelopen zondag plaatste FC Twente zich voor de derde voorronde van de Champions League door het seizoen af te sluiten als de nummer drie van de eredivisie. Dit betekent dat FC Twente komend seizoen voor het eerst in twaalf jaar weer deelneemt aan de kwalificatierondes van het grootste Europese toernooi. De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus. De return volgt een week later op dinsdag 13 augustus. Tijdens de loting op 22 juli wordt bepaald of FC Twente eerst thuis of uit speelt.

Supporters en ook de spelers kijken uit naar de magische Champions League-hymne - door de UEFA ook wel aangeduid als het anthem - die normaliter wordt afgespeeld als de spelers van beide teams het veld betreden. De enige speler binnen de selectie die dit moment mee heeft gemaakt is Ricky van Wolfswinkel als speler van FC Basel. Helaas is er minder goed nieuws, want de Champions League-hymne zal in de derde voorronde niet worden gedraaid in de Grolsch Veste.

Navraag bij de UEFA leverde het volgende antwoord op: "Alle UEFA Champions League-uitingen en merkelementen - inclusief de hymne - mogen alleen gebruikt worden vanaf de gecentraliseerde fase. Dit betekent vanaf de play-offs en alle wedstrijden die daarop volgen tot en met de finale." Om de hymne te horen in de Grolsch Veste moeten de spelers en de supporters dus vol inzetten op de play-offs, want vanaf deze laatste kwalificatieronde zijn alle deelnemende clubs verplicht de Champions League-hymne te draaien. Een mooie bijkomstigheid is dat plaatsing voor de play-offs ook nog eens minimaal 4,29 miljoen euro oplevert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties