Eerste elftal

Vele miljoenen wachten op FC Twente in de (voorronde) Champions League

Vele miljoenen wachten op FC Twente in de (voorronde) Champions League

FC Twente heeft zondag de derde plek veilig weten te stellen en zich daarmee verzekerd van deelname aan de derde voorronde van de Champions League. FC Twente is al verzekerd van de groepsfase Europa League - en daarmee vele extra miljoenen - maar in de voorrondes van de Champions League kan de club nog een pak extra geld verdienen.

Als FC Twente in de derde voorronde wordt uitgeschakeld, ontvangt het geen extra geld. Dan gaat het meteen door naar de groepsfase van de Europa League, waar een startbedrag van zo'n tien tot elf miljoen euro op de club wacht. Als FC Twente de derde voorronde van de Champions League wél weet te overleven is het echt kassa voor de club uit Enschede.

Deelname aan de play-offs van de Champions League staat garant voor een bedrag van minimaal 4,29 miljoen euro. Dit bedrag ontvangen alle clubs die sneuvelen in de play-offs. Bij verlies in de play-offs stroomt FC Twente door naar de competitiefase van de Europa League. Als FC Twente de play-offs wel overleeft, plaatst de club zich voor competitiefase van de Champions League en ontvang het een enorm bedrag. Voor de Tukkers is het startbedrag voor de competitiefase van de Champions League zo'n 25 tot 30 miljoen euro. Naast dit alles ontvangt FC Twente natuurlijk ook nog inkomsten uit de kaartverkoop en de catering.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties