Eerste elftal

FC Twente ontvangt opleidingsvergoeding bij transfer Beukema naar Italië

FC Twente ontvangt opleidingsvergoeding bij transfer Beukema naar Italië

Sam Beukema staat op het punt om te verkassen naar het Italiaanse Bologna. De 24-jarige verdediger speelde twee seizoenen in de jeugd van FC Twente. Het lijkt erop dat FC Twente mee gaat verdienen aan de miljoenentransfer van Beukema. Ze zouden namelijk een opleidingsvergoeding ontvangen. Hoe hoog dat bedrag zal zijn is nog niet duidelijk.

Sam Beukema speelde tussen 2013 en 2015 twee seizoenen in de jeugd van FC Twente. De geboren Deventenaar kwam over van de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Na twee seizoenen liet FC Twente Beukema gaan en keerde hij weer terug bij Go Ahead Eagles.

Beukema maakte furore in Deventer en dat leverde hem een transfer op naar AZ. Hij verkaste in 2021 voor 900 duizend euro naar Alkmaar. De Deventenaren hebben een clausule in het contract bedongen waarin ze 20% van de verkoopsom zullen ontvangen als Beukema verkocht gaat worden. De 24-jarige verdediger wordt op Transfermarkt.nl geschat op 4,5 miljoen euro.

De verdediger heeft nog een tweejarig contract bij AZ en zal daarom niet zomaar worden laten gaan. Het is nog onduidelijk wat de exacte transfersom zal worden. Stel Beukema zou voor 6 miljoen euro verkocht worden, dan zou Go Ahead Eagles 1,2 miljoen euro ontvangen. De opleidingsvergoeding dat FC Twente ontvangt zou een stuk minder zijn. Het zal gaan om een bedrag rond de 30 duizend euro.

AZ zou de vervanger van Sam Beukema al op het oog hebben. Het gaat om PEC Zwolle verdediger Thomas Beelen. PEC Zwolle zou een bedrag van drie miljoen euro vragen voor de 22-jarige verdediger. FC Twente was ook geïnteresseerd in zijn diensten, maar vond het prijskaartje te duur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties