Eerste elftal

FC Twente onverbiddelijk en gaat álle schade verhalen op relschoppers

FC Twente onverbiddelijk en gaat álle schade verhalen op relschoppers

Er zijn inmiddels 41 personen geïdentificeerd die na afloop van de wedstrijd tegen Hammarby IF hebben lopen rellen. Al deze personen hebben inmiddels een voorlopig stadionverbod gekregen. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer mensen worden geïdentificeerd. Deze relschoppers hangt een fikse straf boven het hoofd, want FC Twente wil alle schade op hen verhalen. Een bedrag dat stevig in de papieren kan gaan lopen.

"Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF zijn in samenwerking met politie, het OM en de KNVB tot dusver 41 betrokkenen geïdentificeerd. Zij hebben allen een (voorlopig) stadionverbod opgelegd gekregen. Hun dossiers worden overgedragen aan de KNVB ter beoordeling voor een landelijk stadionverbod. De zaak van een deel van de betrokkenen ligt in handen van politie en OM voor eventueel verdere vervolging", aldus Paul van der Kraan op de clubwebsite.

"De geïdentificeerde personen worden door FC Twente aansprakelijk gesteld. De schade die is ontstaan na het incident, de opgelegde geldboete van de UEFA en het leeg blijven van Vak-P bij de volgende wedstrijd, wordt op hen verhaald. De schade die door de Hammarby-supporters is veroorzaakt in het uitvak, wordt verhaald op de Zweedse club. Het onderzoek naar de ongeregeldheden is nog niet afgesloten. We sluiten niet uit dat er nog meer betrokkenen worden geïdentificeerd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties