Eerste elftal

FC Twente praat met kandidaten voor positie Van der Kraan: "Dan ga ik écht stoppen"

FC Twente praat met kandidaten voor positie Van der Kraan: "Dan ga ik écht stoppen"

In de zomer van 2021 vertrok Paul van der Kraan als algemeen directeur van FC Twente. Hij zou echter niet lang wegblijven. Opvolger Jan-Willem Brüggenwirth bleek toch niet geschikt voor de rol. Van der Kraan nam het stokje weer over tot maximaal de zomer van 2022. Dan moest er echt een geschikte opvolger zijn gevonden. Niets is echter minder waar. De 69-jarige Brabander is nog altijd de algemeen directeur van FC Twente.

Van der Kraan wil graag stoppen, maar dan moet er wel een geschikte opvolger zijn. Dat hij graag met pensioen wil, bevestigde hij nog maar eens tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Twente. "Zoals het er nu uit ziet gaat het rond 1 september stoppen. En dan ga ik écht stoppen", vertelt hij, gevolgd door veel gelach vanuit de zaal. Het is namelijk niet de eerste keer dat Van der Kraan dit zegt.

"Het voornemen is om mijn opvolger ergens in het voorjaar te benoemen. Dat zal zo rond mei, juni zijn. Dan kan ik die een tijd inwerken en dan kan ik met pensioen. De situatie is nu dat de Raad van Commissarissen een benoemingscommissie heeft ingesteld. Die heeft een bureau in de armen genomen", aldus Van der Kraan.

"Er zijn kandidaten en daar zullen gesprekken mee gaan volgen. Ik weet niet met wie en of die gesprekken al hebben plaatsgevonden. Ik verwacht het niet, want dat zal wel heel snel zijn. Maar dat gaat de komende periode gebeuren", besluit Van der Kraan. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde zijn er tot dusver vijf kandidaten geweest. Enkelen zijn afgewezen, maar er zouden ook een paar zijn afgehaakt omdat het te lang duurde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties