FC Twente revancheert zich met zesklapper van blamage tegen MVV

FC Twente heeft maandagavond een vrij makkelijke zege geboekt in Stadion De Galgenwaard. De ploeg van trainer Marino Pusic kreeg van Jong FC Utrecht de rode loper uitgerold en won met liefst 1-6 van Jong FC Utrecht.

De Tukkers begonnen scherp aan de wedstrijd, mede omdat ze wat goed te maken hadden na de 0-1 nederlaag in eigen huis tegen MVV. De bezoekers gingen aanvallend van start en kregen in de elfde minuut een strafschop nadat Ricardinho naar de grond werd gewerkt in de zestien. Tom Boere benutte dit buitenkansje en maakte zijn zesde treffer van het seizoen: 0-1.

Vrij snel daarna was het Espinosa die na een mooie actie van Rafik Zekhnini de 0-2 maakte, waardoor FC Twente en makkelijke avond voor de boeg leek te hebben. In de 26ste minuut moest Jong FC Utrecht verder met tien man nadat Mokono de tweede gele kaart kreeg. Vlak voor rust was het Zekhnini die de wedstrijd definitief in het slot gooide door voor de 0-3 te maken.

Na rust begon FC Twente wederom scherp en was het voornemens om lekker aan het doelsaldo te gaan werken. Iets wat ook lukte. In de 56ste minuut maakte Espinosa zijn tweede van de avond en de vierde voor FC Twente: 0-4. Nadat in de 61ste minuut Matthew Smith vervangen werd door Jari Oosterwijk kende FC Twente enkele zwakke momentjes en daar profiteerde Jong FC Utrecht van. Nick Venema maakte in de 62ste minuut met een droge knal de eretreffer van Jong FC Utrecht.

Niet lang daarna was het Oosterwijk die op prachtige wijze de 1-5 maakte. Met een schot vanaf ruim dertig meter liet hij de doelman van Jong FC Utrecht kansloos. In de 79ste minuut maakte diezelfde Oosterwijk er 1-6 van nadat linksback Ricardinho de halve zestien door mocht lopen.

FC Twente kreeg in het laatste kwartier, inclusief blessuretijd, nog wel kansen op meer maar gescoord werd er niet meer in De Galgenwaard. Zodoende herstelt FC Twente zich met een ruime zege van de blamage in eigen huis tegen MVV.

Gele kaart: Mokono
Rode Kaart: Mokono