Eerste elftal

FC Twente stapt naar FIFA en eist geld op inzake transfer Mokhtar

FC Twente stapt naar FIFA en eist geld op inzake transfer Mokhtar

Naast het feit dat de zaakwaarnemer van Jesus Corona zijn geld op wil eisen via het CAS, heeft FC Twente nog geld tegoed uit een andere transfer. De Tukkers zijn naar de FIFA gestapt omdat de Saoedische club Al-Nassr tot nu toe weigert te voldoen aan de betalingsverplichtingen die zijn afgesproken bij de transfer van Mokhtar medio 2015. "Die zaak dient bij de FIFA. Al met al dossiers die veel tijd en energie kosten, maar die we perse willen ophelderen en willen afsluiten", aldus Jan van Halst op de clubwebsite.

[google]Daarnaast is de club nog in afwachting van de uitspraak inzake de arbitragezaak met makelaarskantoor Wasserman. Wasserman eist een miljoen euro, omdat het heeft bemiddeld bij de contract verlenging van Tim Hölscher (400.000 euro) en een commissie omtrent het contract van Kamohelo Mokotjo (600.000 euro en 10% jaarsalaris). FC Twente bestrijdt de lezing van het makelaarsbureau en vindt dat de claims in strijd zijn met de KNVB-reglementen. Volgens de club zijn de afspraken in 2015 gemaakt met Aldo van der Laan, maar die was daar volgens de club niet toe bevoegd. Sterker nog, FC Twente eist anderhalf miljoen euro aan consultancybetalingen terug van Wasserman. Volgens de club staat er niks op papier en heeft het bureau geen diensten geleverd voor dat bedrag.

De uitspraak werd vorige week uitgesteld en volgt nu uiterlijk op dinsdag 20 december.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties